Nézz körbe Dömör-kapun

Ezúttal a Dömör-kapunál található vízesésnél nézhetünk körbe egy különleges panorámafotó segítségével.

Szerző:
TM
Fotó:
Veress Sándor
2016. szeptember 19.

Ezúttal a Dömör-kapunál található vízesésnél nézhetünk körbe egy különleges panorámafotó segítségével.

Ha elakadnál a szurdokos kvízünkben, vagy pont most terveztél kirándulást a jégkár felszámolása miatt részben lezárt Vaskapu-völgy környékére, segítségedre lehet ez a látvány.

 

Veress Sándor panorámaképe ismét a Pilisbe repít minket, ahol ezúttal a dömör-kapui vízesésnél nézhetünk körbe. A vadregényes hangulatú kép elkészítéséhez a változó vízhozam miatt egy kis tervezés szükséges, ezentúl az sem baj, ha az időjárás is a kegyeibe fogad minket.

 

 Kattints a képre, hogy a helyszínre teleportálj!

 

 

Aki nem bírta megvárni a google street view-t
Bár a Google utcabejárós szolgáltatásával a Mont Blanc-tól a Machu Picchuig több érdekes, városon kívüli helyszínt is felkereshetünk virtuálisan, és a netes fotómegosztók is rengeteg helyszínről szolgálnak szemléltető képekkel, Veress Sándor gömbpanorámái egyedülálló lehetőséget adnak több magyarországi helyszín megtekintésére. A 20-30 fényképből összeálló, körülbelül 55 megapixeles felbontású képeknek köszönhetően úgy tudunk körülnézni, mintha magunk is ott lennénk: körbefordulhatunk, megközelíthetünk egyes részleteket, a talajra és az égre is szegezhetjük tekintetünket (ez utóbbi külön igényesség, nem minden fotós oldja meg). A panorámák elkészítéséhez használt felszerelés 6 kg többletsúlyt jelent a túrázások során, amivel akár többször is nekivág ugyanannak az útnak, ha a kiszemelt helyre érve már nem találja alkalmasnak az időjárási viszonyokat a jó minőségű felvételhez. A terepen 20-30 percet igényel a művelet, majd 1,5-2 órás számítógépes utómunkával éri el végső formáját a „digitális kilátó”. Mindezt saját bevallása szerint hobbiként teszi, hogy segítsen a természetjáróknak úti célt választani, illetve érdekes látnivalókra hívja fel a figyelmet.
 

 

Olvasdd a helyszínt érintő túra korábbi beszámolóját!

 

 Itt találod a Dömör-kaput:

Szélesség N 47° 41,744'
Hosszúság E 18° 59,404'
 

 

 

 

Ajánlott túra a környéken: Pilisi Vándorlás

Cikkajánló