Osztozkodnak az évszakok...

Az országnak tél egyik fele, a másiknak pedig tavaszközepe...

2013. február 14.

Az országnak tél egyik fele, a másiknak pedig tavaszközepe...

A Tél kapitány most ravasz módon kettéválasztotta az országot. Övé a hatalom a Dunától nyugatra fekvő területek felett, de az északi hegységeink vonalában is e „fehér” évszak határozza meg a táj arculatát. Itt aztán a hó mellé bevetésre kerül a szél is, amolyan oldalsó szárnysegédként, ami igen sok bosszús lapátmozgást eredményez majd a szegény emberkatonáknak.
 

No, de nem így van az a széles Alföldünkön. Ott se szél, se hó, se hideg, sőt az eljövendő tavasz, közel tíz fokos hőmérsékletbe burkolózott előőrse védelmezi a tájat.


Forrás:időkép.hu

 

Mi lesz az évszakok csatájának hétvégi kimenetele?


Marad minden ennyiben, azaz nagyon döntetlen szagú az „ütközet”. Bár a tél gyengül kissé,(kevesebb csapadék, gyengécske szellő, mínuszból csak alig) azért a meghódított területeit vígan uralja majd. Ott aztán csúszhat a szánkó és a síléc, meg persze mozoghat a hólapát…

Azért túráznunk is érdemes ilyenkor, hiszen a magashegységeink „kopogós” hava és a tél által felvonultatott nem csekélynyi fegyver, vidám csatározásra ösztönözhet mindenkit. Használjuk ki ezt!

 

Menjünk a természetbe, legyünk kint sokat, mert Tél kapitány hamarosan felőrlődik a tavasz egyre erősebben forgó darálóján. Reggelente ugyanis már a madarak is korábban kelnek. A Nap is egyre magasabbra kapaszkodik az égen. A langyos, tavaszváró szelek pedig már ott lopakodnak a csupasz faágak között. Ezért ha tehetjük, adjuk még oda ezt a hétvégét a Télnek. Megérdemli. Élvezzük, szeressük minden pillanatát, hódolva fehér hatalma előtt.
 

Hogy aztán még jobban örvendhessünk a Tavasz hercegének. Mert eljön hamarosan. Azt suttogják, hogy ma, az Alföld körül látták…

 

Programmok:www.turistamagazin.hu/programok.html

 

A "túrameteo" ajánlata a hétvégére a Bükk:www.turistamagazin.hu/barcika-65-50-25a-25b-15.html
 

Cikkajánló