Pattanj te is nyeregbe ezen a nyáron!

Első alkalommal rendezik meg 2015 augusztusában a Magyar Kerékpárosok Hetét, amelynek fő eseménye a hét év kihagyás után újra életre hívott Tour de Hongrie lesz.

Szerző:
turizmusonline.hu
bringasport.hu
tourdehongrie.hu
Fotó:
Shutterstock
2015. május 13.

Első alkalommal rendezik meg 2015 augusztusában a Magyar Kerékpárosok Hetét, amelynek fő eseménye a hét év kihagyás után újra életre hívott Tour de Hongrie lesz.

2015. augusztus 3. és 9. között első alkalommal rendezik meg a Magyar Kerékpárosok Hetét. „A kerékpározás robbanásszerű fejlődésen megy át, ezért szeretnénk, ha ezzel a rendezvénysorozattal új korszakot nyitnánk a sportág életében” - fogalmazott Polony István, a szervező Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke. A programsorozat keretében az ország több pontján túrákkal, versenyekkel, felvonulásokkal, játékos vetélkedőkkel, kiállításokkal, filmvetítésekkel és bemutatókkal hívják fel a figyelmet a sportág és szakágainak sokszínűségére. A kerékpározás valamennyi válfaja bemutatkozik majd, a cél, hogy mindenkit bringázásra buzdítsanak.


A hagyományteremtő céllal létrehozott esemény csúcspontja az idén 90 éves Tour de Hongrie lesz, amelyet 7 év kihagyás után hívnak újra életre. A versenyre 9-10 ország bringásait várják, a 100 fős mezőny legalább egyharmada magyar versenyző lesz. A résztvevők Szombathelyről rajtolnak, onnan, ahol 1889-ben megalakult a hazai szövetség, és ahol az első velodrom is épült. A nyitónapon egy 20 km-es csapat-időfutamot tartanak, majd másnap a vasi megyeszékhelyről Keszthelyre teker a mezőny. A 2. szakasz egy rövid autózás és kompozás után Balatonföldvárról rajtol és Kecskemétig tart. Ezt követően Karcag, majd a 4. szakaszon az ország legmagasabb pontja, Kékestető lesz a cél. A zárónapon Gyöngyösről Budapestre kerekeznek a résztvevők.


Eisenkrammer Károly, az esemény főszervezője elmondta, szeretnék, hogy a Tour de Hongrie olimpiai pontszerző verseny legyen, és ennek érdekében már meg is kérték az engedélyt a Nemzetközi Kerékpár Szövetségtől (UCI). Tervezik, hogy a versenyt a jövőben a Tour de France-hoz hasonlóan átviszik a környező országokba is.

 

Még több kerékpáros hírért és programért kattints ide!

Cikkajánló