Programkavalkád az állatok világnapján

Az állatok világnapja hazánkban 1991 óta tartozik a jeles napok sorához. Ahogy minden évben, úgy idén is számos program közül válogathatnak az állatbarátok. Ezek közül ajánlunk most néhányat.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Bobák Zoltán / Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
2023. október 4.

Az állatok világnapja hazánkban 1991 óta tartozik a jeles napok sorához. Ahogy minden évben, úgy idén is számos program közül válogathatnak az állatbarátok. Ezek közül ajánlunk most néhányat.

Az állatok világnapja célja, hogy felhívja a figyelmet a vadon élő állatok védelmére, a felelős állattartásra, az ember-állat együttélés szabályaira. Az október 4-i időpont Assisi Szent Ferenc halálának napjára esik, aki többek között az állatok védőszentje is volt.

Az állatok világnapja alkalmából országszerte számos programra várják az állatbarátokat. Ezek közül ajánlunk néhányat.

Körösvölgyi Állatpark - Szarvas


A jeles nap apropóján a Szarvason található Körösvölgyi Állatpark állatfajainak kifutóiba az állatok részére szánt különleges környezetgazdagító eszközöket, játékokat, megszokottól eltérően feltálalt csemegéket helyeznek el, majd a látogatók megfigyelhetik, miként veszik azokat használatba tollas és szőrmés barátaink. Részletes infók itt!

  • Helyszín: Körösvölgyi Állatpark, Szarvas, Anna-liget 1.
  • Időpont: október 4. 9:00-16:00
  • Részvételi díj: Állatparki belépőjegy

Budakeszi vadaspark

Hétvégén kicsiket és nagyokat egyaránt színes érdekességek várják a vadaspark felelős állattartást népszerűsítő programja keretében. A játékok mellett a Vadaspark TapiZoo pultjánál izgalmas állatszőröket, koponyákat, szarvakat, agancsokat lehet majd szemügyre venni. Lesz madárgyűrűzés, vicces előadással vár az Állati Jó Bemutató, láthatunk izgalmas állattréninget, és többek között bepillantást kaphatunk a kisragadozó körlet lakóinak etetésébe is. Részletes infók itt!

  • Helyszín: Budakeszi vadaspark,
  • Időpont: október 7. (szombat) 10:00 – 15:00
  • Részvételi díj: Vadasparki belépőjegy

Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont - Csákánydoroszlón

Hétvégén az Őrségi Nemzeti Parkhoz tartozó Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpontban is a felelős állattartásra hívják fel a figyelmet. Az ember legjobb barátait fókuszba helyező programon lesz kutyaengedelmességi bemutató, megismerkedhetünk a rendőrkutyák munkájával, érdekességeket tudhatunk meg macskákról, beszélgethetünk állatorvossal, továbbá egész nap játszósarok, kézműves foglalkozás, nyereményjátékkal egybekötött totó várja az érdeklődőket. Részletes infók itt!

  • Helyszín: Csákánydoroszló, 0238 hrsz.,
  • Időpont: október 7. (szombat)
  • A rendezvényen való részvétel ingyenes. A látogatóközpontban található Rába csodálatos világa kiállítás belépőjeggyel látogatható.
Cikkajánló