Reflektorfényben a madarak a vadasparkban

A Madarak és fák napja alkalmából a Budakeszi Vadaspark egy újabb attrakcióval készül: a „Madárbarát kert” tanösvényt május 13-án lehet először kipróbálni.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt./TM
Fotó:
Budakeszi Vadaspark
2017. május 11.

A Madarak és fák napja alkalmából a Budakeszi Vadaspark egy újabb attrakcióval készül: a „Madárbarát kert” tanösvényt május 13-án lehet először kipróbálni.

 

Hasznos trükköket és módszereket sorakoztatnak fel az új tanösvény tábláin azzal a céllal, hogy otthon is bárki megfelelő környezetet teremthessen a kert madarainak. Kihelyeztek egy látványodút is, bemutatják a leggyakoribb, leghasznosabb madárbarát eszközöket, és ismertetik az etetés, itatás legfontosabb tudnivalóit. A tanösvény az egyéb olyan állatok megtelepedését elősegítő eszközöket is szemlélteti (süngarázs, darázsgarázs, lepkekert), amelyek szinte bármelyik kertben előfordulhatnak.

 


Kialakítottak egy hüllőbarát sziklakertet: a talajba fektetett, különféle méretű csövek megfelelő búvóhelyet, egyben létfontosságú telelő járatokat biztosítanak a hüllők számára. Ha pedig kellő napfény éri, a szikla felülete ideális napozóhellyé válhat a Budakeszi Vadasparkban felbukkanó gyíkoknak, siklóknak és az egyéb erdei hüllő- és kétéltű fajoknak.

 

A Madarak és fák napja minden év május 10-e. Célja, hogy különböző programokon, rendezvényeken elmélyítsék a társadalom természetvédelem iránti elkötelezettségét. Először 1902-ben tartották meg hazánkban Chernel István, a híres ornitológus jóvoltából, 1906-tól pedig hivatalossá vált az ünnep Herman Ottó közreműködésének köszönhetően.

 

 

Május 13-án, szombaton emellett több programmal is várják az érdeklődőket:


10.00-16.00 - „Szelídek és vadak” előadás (Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület)
10.00-16.00 - Madárgyűrűzési bemutatók
10.00 - Mosómedve látványetetés
11.00 - Róka látványetetés
12.00 - Állatijó Bemutató a színpadon
13.00 - Aranysakál látványetetés
14.00 - Állatijó Bemutató a színpadon
15.00 - Kisragadozó látványetetés 

 

Mi is jártunk a vadasparkban
Ha a Budakeszi Vadaspark felé veszed az irányt, biztos lehetsz benne, hogy ott nem lustán heverésző, életunt medvékkel, kopott farkasokkal és szomorúan kókadozó hiúzokkal fogsz találkozni. Ez az a hely, ahol a mosómedvék piruetteznek, látványosan örülnek a látogatóknak, a görények vidáman hemperegnek sétáltatáskor az avarban, a gondozók pedig együtt üvöltenek az aranysakállal. Tovább a cikkre >>
 
 

Érdekességek és kulisszatitkok a Budakeszi Vadaspark életéből: 

 

 

Ha a vadasparkba készülsz

Nyitvatartás
Hétköznap: 9.00 - 17.00
Hétvégén és ünnepnapokon: 9.00 - 18.00


Belépődíj
Felnőtt jegy: 1450 Ft
Gyermek jegy (2-14 éves korig): 800 Ft
Diák- és nyugdíjas jegy: 900 Ft
Családi jegy (2 szülő + 1 gyermek): 3200 Ft
Gyermek pótjegy (családi jegyhez): 400 Ft
További jegyárak ide kattintva. 

 

Weboldal: www.vadaspark-budakeszi.hu

 
 

 

Még több cikk a Budakeszi Vadasparkról.

Cikkajánló