Személyesen lehet kérdezni a Magyarország365 fotópályázat zsűrijét

A szeptember elején indult pályázat jelentkezői a Bálnában találkozhatnak a zsűritagokkal.

Szerző:
MTI/TM
Fotó:
Gulyás Attila
Adobe Stock
2019. szeptember 19.

A szeptember elején indult pályázat jelentkezői a Bálnában találkozhatnak a zsűritagokkal.

Személyes konzultációra várják a Magyarország365 fotópályázat minden amatőr és hivatásos jelentkezőjét - mondta el egy sajtótájékoztatón Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke, aki hozzátette: az érdeklődők szeptember 26-án neki és Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművésznek, október 10-én pedig Szarka Klára fotótörténésznek és Kerekes Emőke fotósnak tehetik fel a pályázattal kapcsolatos kérdéseiket a Bálna Budapestben.

 


A pályázók bármilyen digitális hordozón, vagy papír és diaképen is elvihetik anyagaikat a konzultációra, ahol segítséget kaphatnak többek között a képek kategóriába sorolásával, vagy a felvételek ideális számának meghatározásával kapcsolatban. A kormány által elindított pályázatra 3 kategóriában - táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki életképek - lehet jelentkezni.

 

A pályamunkákat október 18-ig lehet feltölteni a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon. Pályázni 2019. január 1. után készült képekkel lehet. Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük és korábbi pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, amelyek egyedi fotók vagy legfeljebb 10 képből álló sorozatok lehetnek.

 



Az öttagú szakmai zsűri mindhárom kategóriában három díjat oszt ki: az első helyezett 1 millió forintot, a második 500 ezret, a harmadik pedig 300 ezer forintot kap, valamint internetes szavazás alapján minden kategóriában kiosztanak egy-egy közönségdíjat is, ezek értéke 1 millió forint.

 

Korábban:

Fotópályázat a hazai tájak szerelmeseinek

 

Cikkajánló