Találkozás a természetben a Természetfelettivel

Rendhagyó kirándulás? Erőt próbáló teljesítménytúra? Lelki feltöltődés, vezetett vagy egyéni zarándoklat? Esetleg klasszikus búcsújárás? A Pálos 70 mindez együtt!

Szerző:
forrás: szatter.wix.com/palos70
2013. szeptember 16.

Rendhagyó kirándulás? Erőt próbáló teljesítménytúra? Lelki feltöltődés, vezetett vagy egyéni zarándoklat? Esetleg klasszikus búcsújárás? A Pálos 70 mindez együtt!

Kinek-kinek választása szerint: 1-80 km közötti távokat lehet teljesíteni a Budapest-Sziklatemplom, Csobánka, Pilisszentlélek, Szob és Márianosztra érintésével, október első hétvégéjén.
​
Családoknak, barátoknak, túrázóknak, világnézettől és vallástól függetlenül ajánlják ezt a teljesítménytúrát, amely nyolc különböző szakaszból áll. Bejárhatod egyénileg, csoportosan vagy akár pálos barátok vezetésével, zarándokként, sétálva vagy túrázóként egy, kettő vagy három nap alatt.

 

 

A szakaszok közül a legkeményebb a "Pálos 70", itt 74 km-t egy nap alatt kell teljesíteni, gyakorlott teljesítménytúrázóknak való. A két és fél napra bontott zarándoktúra, a "Fehér Barátok Nyomában" nevet viseli, és itt valóban pálos testvérek vezetnek titeket az úton. A három rövidebb távú túra ("Virág Benedek", "Boldog Özséb" és "Vezér Ferenc") egy kellemes délutáni-esti kirándulás, míg a „Remete Szent Pál” és a "Pálos Gyermekzarándoklat" gyermekes családoknak is jó szívvel ajánlható.

 

A szombati útvonalakat mindenki egyénileg vagy kis csoportban járhatja végig, a kiadott leírás és a terepi útjelzések alapján, s az útvonal mentén számos ponton fogják várni a vándorokat mindenféle testi-lelki jóval.

 

Akiknek nincsen sok idejük és szeretnének egy rövidebb, hagyományos (vezetett énekes-imádságos) búcsújáró zarándoklattal megérkezni Márianosztrára, nekik a vasárnap reggel induló "Magyarok Nagyasszonya" nevű 7 km-es útváltozatot ajánlják a szervezők, akik várják jelentkezéseteket! Egyénileg és csoportban is lehet indulni a Pálos 70 teljesítménytúrán!

 

Cikkajánló