Természetfilm készülhet a közösség erejével

Az “Amiről a fák suttognak” című - közel egymilliós nézettségű - természetfilm alkotói most a leendő nézők támogatását kérik, hogy a folytatás megszülessen.

Szerző:
Filmdzsungel Stúdió
2023. február 13.

Az “Amiről a fák suttognak” című - közel egymilliós nézettségű - természetfilm alkotói most a leendő nézők támogatását kérik, hogy a folytatás megszülessen.

Egy páratlan erdő mesél nekünk ámulatba ejtő társadalmáról, születésről, szerelemről, barátságról, háborúról, életről és halálról az IKON Stúdió és a Filmdzsungel Stúdió közös produkciójában. Ez lesz “Az utolsó Rengeteg” című film, melynek a költségvetését (ha úgy tetszik) a leendő nézők biztosíthatják.

Az utolsó rengetegben fajok tízezrei küzdenek a fennmaradásért, és eközben elképesztően változatos eszközökkel hatnak egymásra, segítve, vagy gátolva a másik túlélését.

A szárazföldi ökoszisztéma egyre gyorsuló sebességgel pusztul. Az európai erdők szinte mindegyike magán viseli az emberi tevékenység nyomát. Európában mintegy 10 százaléknyi természetközeli terület maradt, s alig ismerjük ezt a keveset, pedig létünk múlik megőrzésén. Az erdők jövője mindenekelőtt attól függ, hogy a társadalom igényeit összhangba lehet-e hozni az erdők teljesítőképességével.

Két stúdió fogott össze azért, hogy Magyarország első közösségi finanszírozásból létrejövő természetfilmje megvalósuljon.

A Filmdzsungel Stúdió független, elsősorban tudományos ismeretterjesztő és természetfilmek gyártásával foglalkozó filmprodukciós cég. Fontos célkitűzése, hogy a 21. századi médiadömping idejében is legyen egy olyan hely, ahol színvonalas, tudományos magyar tartalmat találhatnak az erre “éhező” emberek. A Filmdzsungel Stúdió egyfajta rezervátum, ahol veszélyeztetett fajokat, eltűnőben lévő hagyományokat őrzünk és osztunk meg az emberekkel.

Olyan filmek születtek a stúdió égisze alatt, mint a nagy vihart kavart "Mérgezett Föld", a Máté Bence életét és munkásságát bemutató "A láthatatlan madárfotós", a természetvédelmi őrök munkáját feltáró “Akcióban a természet őrzői”. Itt készült továbbá a Spektrum csatorna legnézettebb sorozata, a “Várfoglalók” és a többszörösen díjnyertes "Amiről a fák suttognak" című film is.

Az IKON Stúdió nagy múltú filmes és társadalomtudós szakemberek együttműködésével 2004-ben olyan szellemi műhelyként jött létre, amely a Duna-medencei kultúra és környezet fenntarthatóságát, megőrzését és terjesztését tekinti legfőbb feladatának. Az élő, működő emberi közösségek hagyományainak és jelenkori együttműködési mintáinak bemutatásával kívánja formálni és erősíteni a környezettudatos életszemlélet és a felelős társadalmi magatartás elfogadtatását, a művészet eszközeivel.

“Az utolsó Rengeteg” című film előállításához 120 -140 forgatási napra, és legalább 90 képi- és hang-utómunkára fordított napra van szüksége az alkotóknak. Ennek finanszírozásához kérik a közösség segítségét az adjukössze.hu oldalon.



Cikkajánló