A Nagy Fafilm

Egy öreg tölgy számára egy nap olyan, mint egy pillanat, egy évszak egy röpke óra, és egy év olyan, mint egy hamar tovatűnő nap.

Szerző:
Filmdzsungel Stúdió
2022. március 24.

Egy öreg tölgy számára egy nap olyan, mint egy pillanat, egy évszak egy röpke óra, és egy év olyan, mint egy hamar tovatűnő nap.

Létezik a földi élőlényeknek egy olyan formája, amely minden másnál jobban képes kihasználni egy adott alapterületet. Egy olyan életforma, ami minden más ismert életformánál jobban kihasználja a területben rejlő lehetőségeket. Egy életforma, aminek nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. A fák különleges élőlények. rendkívül lassan nőnek, és - talán éppen ezért - rendkívül sokáig képesek élni. Megadják a módját a születésnek, és az életnek éppúgy, mint az elmúlásnak. Puszta létükkel ezer meg ezer másik faj fennmaradását biztosítják.

A fák olyan sokban különböznek a többi élőlénytől, hogy már-már jobban beillenének földönkívüli létformának, semmint e világi élőlénynek.

Teljesen mások, mint a többi növényfaj, az állatokról már nem is beszélve. Számukra máshogy telik az idő. Egy ilyen óriásnak egy nap olyan, mint egy pillanat. Egy évszak olyan, mint egy röpke óra. És egy év olyan, mint egy hamar tovatűnő nap.

A Filmdzsungel Stúdió alább megtekinthető filmje egy fáról szól. Egy óriásról, ami az elmúlt évszázadokban nem mozdult egy tapodtat sem: mégis rengeteg érdekes dolog történt vele.



Cikkajánló