Természetvédelmi Vándorgyűlés Bugacon, április 26-28.

Ez évben Bugac ad otthont a zöld szívű természetjáróknak.

2013. április 16.

Ez évben Bugac ad otthont a zöld szívű természetjáróknak.

Az MTSZ-ben több évtizedes hagyománya van a természet védelmében szervezett találkozóknak, táboroknak, szakmai továbbképzéseknek. Ezek modernizálását még Kalmár László nemrég elhunyt nagyságunk kezdte el.

 

 

 

Az utóbbi években Ó-Sükösdön, Soponyán, Budapesten, majd Simonfán volt az országos találkozója a Szövetség természetvédelmi szakembereinek. Ez évben Bugac ad otthont a zöld szívű természetjáróknak. A cél, hogy a személyes kapcsolatokon túl, szakmai támogatást kapjanak a szervezett természetjárás természetvédő aktivistái.

 

 

A Természetvédelmi Bizottság szervezte szakmai fórum péntek este a vendéglátó szervezet (Csemete Egyesület) bemutatkozásával, majd Bugac természeti értékeinek ismertetésével kezdődik és tábortűzzel folytatódik. Szombat délelőtt több témát felölelő képzés lesz, melynek keretében a résztvevők muníciót kapnak a közeljövő természetvédelmi munkáihoz. Délután terepi természetismereti túra keretében az éledő pusztát, és a leégett, újjászülető ősborókást járják be a résztvevők. Vasárnap egy Fórum keretében a bemutatkozás, egymás munkájának megismerése a cél.

 

További részletek és letölthető dokumentumok itt.

 

 

Szöveg: Németh Imre

 

Cikkajánló