Tudjuk, mikor mész japáncseresznyefa-virágzást nézni a Füvészkertbe

Megvannak a Sakura-ünnep időpontjai, amikor a virágzó japán cseresznyefák alatt piknikezhetünk a budapesti Füvészkertben.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép)
Forrás:
ELTE Füvészkert
2023. április 14.

Megvannak a Sakura-ünnep időpontjai, amikor a virágzó japán cseresznyefák alatt piknikezhetünk a budapesti Füvészkertben.

Az ELTE Füvészkertben 2007 óta minden évben megrendezik a Sakura ünnepet, ami az áprilisban virágzó japán cseresznyefa tradicionális japán ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Idén két április hétvégén élvezhetjük a csodálatos látványt, egyéb programok kíséretében, miközben japán szokásokhoz hasonlóan pokrócokra telepedve piknikezhetünk a kertben.

A cseresznyevirág (japánul sakura) rendkívül rövid ideig mutatja látványos, rózsaszín virágait, így nem véletlenül vált az állandó megújulás és a tavasz eljövetelének legfőbb szimbólumává, és amelynek virágzását Japán-szerte vidám ünnepek kísérnek.

Az április 15-16-i és az április 22-23-i füvészkerti hétvégéken a japán kultúra is bemutatkozik, nyelvóra, zene, harcművészeti bemutató, koncertek és manga rajongók találkozója keretében. A MOME hallgatói japán ihletésű kerámiákat állítanak majd ki, lesz ikebana előadás és workshop is, a haiku verseny legszebbjeit pedig a kertben is olvashatjuk.

Sakura ünnep

Időpont: 2023. április 15-16, április 22-23.

Honlap: www.fuveszkert.org

Belépődíjak:

elővételben, online megváltva 2500 Ft, kedvezményes 1500 Ft

az esemény napján online és a pénztárban: 2700 Ft és 1700 Ft.

A pénztárban csak készpénzes fizetés lehetséges!

Nyitvatartás: 9:00 -17:00, pénztárzárás 16 órakor.

Online jegyek már elérhetőek erre az oldalra kattintva.

Cikkajánló