Túranap és az időjárás

Egy hét és itt a Kéktúrázás napja! Ezzel együtt lassan eljön az idő, mikor már van értelme nézegetni az időjárás előrejelzéseket.

2022. szeptember 30.

Egy hét és itt a Kéktúrázás napja! Ezzel együtt lassan eljön az idő, mikor már van értelme nézegetni az időjárás előrejelzéseket.

Az időjárással kapcsolatban két dolgot tudunk fixen kijelenteni:

  • Nincs esőnap! Az eső a természet része, mi pedig a természetet járjuk. Vagy ahogy a régi mondás tartja: nincs rossz idő, csak rossz öltözék.
  • Az előző két év során mindkétszer tökéletes túraidő volt az egész országban.

Ha azonban mégis kíváncsi vagy az előrejelzésekre, a Természetjáró a segítségedre lehet. Tudtad, hogy minden egyes túrához beépített időjárás előrejelző blokk tartozik?

Nyisd meg azt a kéktúra szakaszt, amire kíváncsi vagy, majd a jobb oldali hasábban megtalálod az érintett régió előrejelzését.

Az egyes kéktúrákat itt találod a Természetjárón: https://www.termeszetjaro.hu/hu/p/okk/az-orszagos-...

Itt a klasszikus felosztások szerinti szakaszolást láthatod, ami nem teljesen egyezik a rendezvény szerinti felosztással, de azért az adott környék időjárásának megfigyelésére ez a közelítőleges egyezés is alkalmas.

De kiindulhatsz a kektura.hu honlapról is, innen is át tudsz navigálni az egyes szakaszokról a Természetjáró leírásaira.

Szóval a teendőid:

  • jelentkezni egy túraszakaszra minél előbb
  • jövő héten szemmel tartani az előrejelzéseket
  • szükség esetén elérhető közelségben tartani esőkabátot
  • túrázni egy jót jövő szombaton

Az eső a felkészült természetjárónak nem lehet akadály! Találkozzunk október 8-án!

Cikkajánló