Turisztikai fejlesztések Kaposvár térségében

A Gyertyánosi Parkerdőben elkészült a filagória, a Négy testvér forrásnál fahidat építettek, lett kültéri kemence, valamint a gyalogösvényt is rendbe tették.

Szerző:
termeszetbarat.hu
Fotó:
SEFAG Zrt.
2013. október 14.

A Gyertyánosi Parkerdőben elkészült a filagória, a Négy testvér forrásnál fahidat építettek, lett kültéri kemence, valamint a gyalogösvényt is rendbe tették.

A TDM szervezet fejlesztése többek közt a SEFAG Zrt. parkerdeiben valósult meg közel 20 millió Ft-ból.
Szita Károly - Kaposvár polgármestere - és Barkóczi István vezérigazgató mutatta be és adta át a Gyertyánosi Parkerdőbe érkező turisták számára a megújult közjóléti berendezéseket.

 

A fejlesztésre a Kaposvár és a Zselic vidéke Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület 2011-ben adott be pályázatot. A pályázat tartalmára javaslatot tehettek az egyesületi tagok. A Sefag Zrt., mint a TDM alapító tagja, szorgalmazott a város környéki parkerdőkben felújításokat.

 

 

A fejlesztés keretében a Gyertyánosi Parkerdőben elkészült a filagória, a Négy testvér forrásnál fahidat építettek, lett kültéri kemence, valamint a gyalogösvényt is rendbe tették. Így a parkerdőhöz gyalogosan, vagy helyi járatos autóbusszal érkező turisták is könnyedén lejutnak a meredek szakaszokon. Ezen kívül az autós lejárót is komfortossá tették. A Deseda-Gombás Parkerdőben felújították a tornapályát, valamint a Nordic walking” pályán pihenőhelyeket alakítottak ki, és több helyen a terepet is rendezték. A Tókaji Parkerdőben szintén felújították a szigetre vezető fahidat, valamint a filagóriát, és a forrás környezetét is rendbe tették.

 

A„Nordic walking” pálya, és a futó-, tornapálya is megújult.


A Világos-Hárserdő, a Róma hegy - Nádasdi Parkerdő, valamint a Katica tanya - Kardosfa túraútvonalakon korszerűsítették a pihenőhelyeket és az ösvényeket járhatóbbá tették.

 

 

Ezeken kívül 19 információs táblát is kihelyeztek a turisták könnyebb tájékozódása érdekében. A program keretén belül a környéket népszerűsítő kiadványok is készültek, és az egyesület a budapesti utazási kiállításon is részt vett.

Cikkajánló