Új információs táblák az Írottkő Natúrparkban

Egy pályázat keretében 13 településen újultak meg a 2002-ben kihelyezett tematikus útvonal táblái.

Szerző:
Írottkő Natúrpark
Fotó:
Írottkő Natúrpark
2013. december 10.

Egy pályázat keretében 13 településen újultak meg a 2002-ben kihelyezett tematikus útvonal táblái.

 

 
A 103/2012. (X.1.) VM rendelet alapján, vidéki örökség megőrzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatásoknak köszönhetően 2013 őszén megújultak az Írottkő Natúrpark településeken található információs táblák.

Ólmod, Horvátzsidány, Kiszsidány, Peresznye, Cák, Kőszegdoroszló, Kőszegszerdahely, Bozsok, Velem, Lukácsháza, Gyöngyösfalu, Pusztacsó, Kőszegpaty településeken könnyíti meg a tájékozódást a megújult táblarendszer, amelynek célja a lakosság és a turisták megismertetése az Írottkő Natúrpark tevékenységeivel, céljaival, tájékoztatás a térség legfontosabb látnivalóiról.


Az információs felület cseréje során új térkép, és az adott település természeti és kulturális értékei is feltüntetésre kerültek.

 


A nyertes 1 112 260Ft támogatást nyújtó pályázatnak köszönhetően 2 db asztallal egybeépített pihenőpad is kihelyezésre került a Kiszsidányi-forráshoz, amely elsősorban a kis- és horvátzsidányi lakosság körében ismert, de turisztikailag jelentős potenciált hordoz magában.


A táblák és a pihenőhely ,minden bizonnyal hozzájárulnak ahhoz, hogy a térségbe érkezők szívesen töltsék szabadidejüket a natúrparki településeken!

 

 

 

Cikkajánló