Új vadkerítés védi Óbudát

A vadkárok megelőzésére az egyedüli hatékony módszer a megfelelő kerítés.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
Adobe Stock
2019. május 13.

A vadkárok megelőzésére az egyedüli hatékony módszer a megfelelő kerítés.

 

A vaddisznó, az őz, a róka, a nyest és a borz már hozzászokott az ember közelségéhez, ezért az erdőterülettel határos lakott területeken, illetve a városba mélyen behúzódó, elhanyagolt zöld területen, telkeken is előfordulnak. A vadbetörések elleni védelem érdekében kerítést épített Óbuda-Békásmegyer Csúcshegynek nevezett kerületrészén a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete - írják a sajtóközleményben.


A helyszínen - a III. kerület más hegyvidéki részeihez hasonlóan - sok a lakott területre törő és ott megtelepedő vad, illetve az ebből fakadó konfliktus. Bár az elhanyagolt területek rendben tartása és a zöldhulladék megfelelő kezelése fontos a megelőzés szempontjából, a legbiztosabb módszer a kerítés.


Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az Agrárminisztérium pályázatán 9,5 millió forint támogatást nyert el, amit vadvédelmi célokra használt fel. A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete a napokban fejezte be a munkát Csúcshegyen. A III. kerület Menedékház utca - Örvös utca - Őzsuta utca - Örvös köz által határolt, önkormányzati tulajdonú területén 39 darab zártkerti ingatlant véd a kiépült kerítés.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Kerüld el a halálos vadbalesetet

Meg kell oldani a Balaton környéki vadproblémát

Nem bírnak a szarvasokkal a sirokiak, kilövik őket

 

 

 

Cikkajánló