Ünnepelj a szülinapos Zselici Csühögővel

Izgalmas családi programokon vehetnek részt azok, akik ellátogatnak május 13-án az Almamelléki Erdei Vasút ünnepére. Vadregényes vonatozás, erdei kincskeresés, bábszínház, szakvezetéses túra is várja az érdeklődőket. 

Szerző:
Mecsekerdő Zrt.
Fotó:
Gulyás Attila
2017. május 11.

Izgalmas családi programokon vehetnek részt azok, akik ellátogatnak május 13-án az Almamelléki Erdei Vasút ünnepére. Vadregényes vonatozás, erdei kincskeresés, bábszínház, szakvezetéses túra is várja az érdeklődőket. 

 

A Mecsekerdő Zrt. május 13-án rendezi meg a Zselici Csühögő becenévre hallgató kisvasút napját. A festői szépségű tájon robogó, idén 116. születésnapját ünneplő kisvonat egész nap közlekedni fog Sasrét és Almamellék között.

 

 

A programok nagy része a sasréti Kikerics Erdészeti Erdei Iskolában és környezetében zajlik. Délelőtt zsebpecás horgászversenyre lehet nevezni, és vérbeli vadászkutyákkal is megismerkedhetnek a látogatók. De lesz solymászbemutató, és kora délután bábelőadás is. Erdei iskolás kézműves-foglalkozások az oktatóteremben, arcfestés, interaktív játékok, rejtvények, pónifogat és lovagoltatás, íjászat, erdei kincskeresés és tanösvényi szakvezetés, illetve a Mecsextrém Park játékai is színesítik a programot.

 

 

A rendezvényen való részvétel és a programok ingyenesek, a kisvasúti jegy ára felnőtteknek 700, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 400 forintos áron válthatóak, és a menetjegy aznap két utazásra vehető igénybe.

 

 

Menetrend
Indulás Almamellékről: 9.05, 10.20, 11.40, 13.30 14.50, 16.15, 17.40
Indulás Sasrétről: 9.45, 11.00, 12.50, 14.10, 15.30, 17.00, 18.20

 

Az Almamelléki Erdei Vasút napjának programjairól bővebben itt tájékozódhatsz.

 

Zselici Csühögő
A Biedermann báró által 1901-ben létrehozott vonal valóban kuriózum - a hazánkban található két 600 mm-es nyomtávolságú kisvasút egyike közlekedik Almamellék és Sasrét között, szerelvényei fél óra alatt teszik meg a mintegy 7 km hosszú utat. A sínpár nádasokkal szegélyezett halastavak mellett halad, utazás közben gyönyörködhetünk a jellegzetes, lankás zselici dombokban, a csodás sasréti erdőkben, és köszönthetjük az itt-ott felbukkanó szarvasokat és vízimadarakat is.
 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Zselici csillagok: Almamelléki Erdei Vasút

Mit rejt a zselici erdő? - Sasréti ősbükkös

Ha kisvasútrajongó vagy, most próbára teheted magad - kisvasutas kvíz

Cikkajánló