Változások lesznek a túravezetők képzésében

Az MTSZ Oktatási és Képzési Szakbizottsága a tagság és a szervezet érdekeit jobban szolgáló, fenntartható szabályrendszer kialakításán dolgozik.

Szerző:
Farkas György
Fotó:
shutterstock.com
Gulyás Attila
2014. július 8.

Az MTSZ Oktatási és Képzési Szakbizottsága a tagság és a szervezet érdekeit jobban szolgáló, fenntartható szabályrendszer kialakításán dolgozik.

A Magyar Természetjáró Szövetség Oktatási és Képzési Szakbizottsága tájékoztatja a tagságot, hogy 2014 októberére a jelenleg érvényben lévő Oktatási és Képzési Szabályzat megújul.

 

A változás érinteni fogja az összes képesítést. Idetartoznak a különböző szintű és szakágú túravezető képzések, a vizsgabiztosi rendszer, illetve a vizsgabiztosok képzésére szolgáló tanfolyamok. Az új szabályzat lényege, hogy a jelen kornak megfelelő, a tagság és a szervezet érdekeit jobban szolgáló, fenntartható szabályrendszer alakuljon ki, amely az elkövetkezendő tíz évben megállja a helyét.

 

 

Az Oktatási és Képzési Szakbizottság nyitott a különféle javaslatok megvitatására, ennek alapján elektronikus egyeztetéseket kezdeményez, illetve a 2014. szeptember 6-7-én, az első alkalommal megrendezendő Természetjáró Túravezetők Országos Találkozóján is teret biztosít a beérkező javaslatoknak, ezzel is segítve a tagság gondolatainak megismerését.

 

Az új szabályzatot a Magyar Természetjáró Szövetség Elnöksége fogadja el, előre láthatólag 2015. január 2-tól lép érvénybe.

 

Cikkajánló