Keresés eredménye

Hőségrekordok és újabb tűzgyújtási tilalom

A tegnapi nap során már hajnaltól kezdve egymás után dőltek meg a hőmérsékleti rekordok, nyugaton heves zivatarok hoztak némi enyhülést, közben az Alföld után most már Veszprém megyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el.

2022.06.30.

Bükkábrányban kavart egy impozáns porördög

A napokban a mátrai Erőmű bükkábrányi bányaüzemében ritkán látott méretű porördögöt örökítettek meg. A jelenség több száz méteres magasságig nyújtózkodott, és elég félelmetes látvány lehetett élőben. Videó is készült róla.

2022.05.19.

Hétvégén jöhet a hó

Sajnos ezúttal nem április elsejei tréfáról van szó, bár az utóbbi évek tapasztalatai alapján talán még egy húsvéti havazás sem tud meglepetést okozni.

2022.04.01.

Jövő héten hozhat megváltást az eső

Éppen a Víz Világnapján hirdették ki a tartósan vízhiányos időszakot, ami az év első három, rendkívül száraz hónapjának köszönhető. Úgy tűnik azonban, jövő héten végre eleredhet az eső, azt azonban egyelőre nem tudni, ez mennyit fog segíteni az aszályon.

2022.03.23.

Nem vörösiszap került a Sajóba

Néhány napja értesültek a haza vízügyi szakemberek arról, hogy a Sajó szlovákiai szakaszán egy vasércbánya területéről szennyezett víz került a folyóba. Azóta zajlanak a vizsgálatok, és a hazai szakaszon már eredmények is vannak.

2022.03.17.

Sáros eső és márciusi hó

Nem mondhatjuk, hogy ma reggel szokványos tavaszi időre ébredtünk, az ország több részén ugyanis sáros eső esik, a Bükkben pedig nagy pelyhekben szakad a hó.

2022.03.16.