Keresés eredménye

Gyűrűt kaptak a pilisi rétisasfiókák

A Pilismaróti Erdészet területén áprilisban kelt ki két rétisas. A fokozottan védett, érzékeny madaraknak őrzött védőzónát alakítottak ki, most pedig 15 méter magasan megtörtént a gyűrűzés is.

2018.05.31.

Korlátozások a Thirring-körúton

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészete erdőlátogatási tilalmat vezetett be a Thirring-körút egy részén erdőgazdálkodói munkálatok miatt. A korlátozás december 23-ig tart. 

2016.11.15.

Ismét fészkel a feketególya-pár a Pilisben

A Pilismaróti Erdészet területén a fekete gólyák leszakadt fészkét még márciusban pótolták fémből készített, strapabíró műfészekkel, de eddig nem volt biztos, hogy az érzékeny madarak szimpatizálnak-e majd új lakhelyükkel.

2016.04.14.

Időtálló fészekkel várják a fekete gólyákat a Pilisben

Az elmúlt hónapok szélsőséges időjárási viszontagságai között sajnálatos módon megsemmisült a Pilismaróti Erdészet területén lévő feketególya-fészek, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai fémből készített, strapabíró fészket helyeztek ki. Így nagyobb az esély arra, hogy a visszatérő gólyák ismét itt „alapítanak” családot, és nevelik fel fiókáikat.

2016.03.07.

Kirepültek a pilisi fekete gólyafiókák

A Pilisben költő fekete gólyapár négy fiókája a meggyűrűzést követően kirepült a fészekből. A fokozottan védett madárfaj egyedeinek mozgását most már könnyen nyomon követhetik a szakemberek.

2015.07.22.