MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.08.23. 15:10,   Szöveg: Cserhalmi Dániel,   Fotó: Cserhalmi Dániel

Állatorvosok a Kéken

Idén nyáron negyedik alkalommal rendezték meg az Állatorvosi Vándortúrát, avagy más néven a VetHikét. Ebből kaphatunk most egy kis ízelítőt az egyik szervezőtől.

Fotó: Cserhalmi Dániel

Ezek voltak az ötnapos túra szálláshelyei: 1. nap: Dobogókő, Eötvös turistaház, 2. nap: Visegrád, Jeka turistaház, 3. nap: Kóspallag, Börzsönyi Szabadidő központ
4. nap: Nógrád, Jó pásztor apartman, 5. Magyarkút: Magyarkúti fogadó

 

Ahogy a korábbi években, úgy most is az Országos Kéktúra nyomvonalán haladt a túra Budapesttől, a Rozália téglagyártól indulva, míg a cél a Börzsöny keleti határában fekvő Magyarkút volt. Az első vándortúra megszervezésének egyik célja pont az volt, hogy megpróbálja népszerűsíteni a kéktúrát, és a jelek szerint ez sikerült is, hiszen a társaság majd felének volt már igazoló füzete. Ugyanakkor fontos azt is megjegyezni, hogy a VetHike nem csupán túrázás, hanem sokkal inkább egy csapatépítő, közösségformáló program, mely kapcsolatokat hoz létre az egyes évfolyamok, valamint a hallgatók és oktatók között is.

 

 

Négyévnyi vándortúra után azt gondolom, a program elérte a célját, egyre többen akarnak részt venni rajta és szeretnék megismerni az ország talán kevésbé ismert tájait, ugyanakkor végső soron egyszerűen jól akarják magukat érezni. Mert az Állatorvosi Vándortúra nem csupán egy gyaloglás a kiindulópontból a célállomásig, hanem sokkal több ennél.

 

Cserhalmi Dániel, PhD
egyetemi docens

 

 

Kapcsolódó cikk:

VETHIKE, AVAGY ÁLLATORVOSOK A KÉKEN

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...