MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2014.04.19. 05:56,   Szöveg: Dabis Balázs Silvius,   Fotó: Gulyás Attila, Szatmári Zoltán, Domonkos Lajos

GERECSE 50 - Ez volt a harmincharmadik! (videóval)

Reggel hatkor elindult a Gerecse 50 mezőnye. A korán kelők már rajthoz álltak, és nekivágtak a rendkívül népszerű teljesítménytúrának.

A reggeli indulásról készült videónkat máris megnézhetitek:

 

 Horváth Zoltán, a verseny alapítója köszöntötte és tájékoztatta a teljesítménytúrázókat. Kellemes, hűvös reggel fogadta az érkezőket. A mezőny első fele rendben elindult. A jól szervezett versenyen nem kellett sokat sorban állni a regisztrációkor.

 

Az indulók figyelmét külön felhívták arra, hogy az erdőben csak lábnyomaikat hagyják hátra. Mindenki kapott a rajtban egy üdítőt, és ha az üres palackot visszahozzák, a szervezők a célban ajándékkal kedveskednek a környezettudatos túrázóknak. Sőt a Vértes Erdő Zrt. jóvoltából azok a túrázók, akik útközben szemetet találnak, és azt összeszedik, mézzel és cserepes virággal jutalmazzák őket.

Hömpölyög a tömeg Tatabánya utcáin és a pályaudvaron. Ez a Gerecse 50 napjának reggelén megszokott látvány. Folyamatosan érkeznek a túrázók és indulnak a rajtból a 10-20-30-50 kilométeres távokra.

 
Sokan érkeznek vonattal a Gerecse 50 teljesítménytúrára

 


 

Timelapse videóinkon a reggeli tumultust és az adatfeldolgozók munkáját láthatjátok felgyorsítva

 
Szombat reggel Tatabányán
A túrázók adatait ebben a helyiségben dolgozzák fel. 20 gépállomáson munkatársaink folyamatosan rögzítik az adatokat. Bőven van dolguk, mert idén is rengetegen érkeztek Tatabányára. A központtól kapunk folyamatosan friss adatokat, statisztikákat 

 

Reggel 7:15-ig 3280 ember adatait regisztrálták, azaz ennyien már nekivágtak Magyarország egyik legnépszerűbb teljesítménytúrájának.

 

Hogy mitől lett a Gerecse 50 ennyire kedvelt a teljesítménytúrázók körében, arról még tegnap Horváth Zoltánt, a túra egyik alapítóját kérdeztük, aki már több mint három évtizede szervezi ezt az eseményt. Zoltán elmondta, hogy a Gerecse 50 legfőbb vonzereje az, hogy a kevésbé edzett túrázók számára is teljesíthető. Ezen a teljesítménytúrán adják fel a legkevesebben a versenyt, az indulók több mint 95%-a rendszeresen teljesíti a bevállalt távot. Horváth Zoltán a siker okának tudja be azt is, hogy gyönyörű tájakon túrázhatnak itt a természetjárók. Mi pedig szeretnénk hozzátenni, hogy a kiváló szervezés is biztos nagy vonzerőt jelent.

 Zoltán fáradhatatlanul beszél, a mikrofon előtt, folyamatosan tájékoztatja az érkezőket, hol és hogyan kell elrajtolni, a túrán hol lehet frissítőkhöz jutni, és hogy mire ügyeljenek a természetjárók az erdőben

 

 

A Gerecse 50-en sok neves személy is megfordul. Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere is tiszteletét tette és örömmel nyilatkozott a TV-társaságoknak, hiszen a város életében jelentős esemény a mai

 

 

Budapestről érkezett fiatalok középkori öltözetben vágtak neki a Gerecsének

 

A rövidebb távon indulók 8 órától vághattak neki a 10, 20, vagy 30 kilométeres távok valamelyikének. 11 óráig van lehetősége az indulásra azoknak, akik szeretnének egy jót teljesítménytúrázni. A rendezvénynek van egy kis családi nap hangulata is, sokan jöttek gyermekeikkel együtt. A délelőtti órákban a nap is kisütött, de a hőmérséklet nem lett izzasztó. Az eső még várat magára, tökéletes kiránduló időben folytatódik a Gerecse 50.

 

 

Lívia a Mátrabérc után kedvet kapott a Gerecse 20-hoz is

 

9:28-kor kaptuk a központból azt az információt, hogy már 6134-en túráznak a Gerecsében. Hogy megdől-e a tavalyi nevezési rekord, azt 11 óra után tudjuk csak meg. A célba még senki nem érkezett vissza.

 

11 óra felé közeledve a nevezők száma erősen megközelítette a 7000-et , a legrövdebb távról már megérkeztek a leggyorsabbak. Nézzétek meg a rajtról és az indulókról rövid videós összefoglalónkat!

 

 

A beérkezőkről a fotófal előtt ingyenes felvételeket készít a Turista Magazin fényképésze, amelyeket néhány nap múlva portálunkról letölthettek.

 

Tudósításunkat itt folytatjuk!


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...