MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2014.04.19. 12:14,   Szöveg: Dabis Balázs Silvius - Szatmári Zoltán,   Fotó: Dabis Balázs Silvius - Gulyás Attila - Szatmári Zoltán

Megdőlt a részvételi rekord a Gerecse 50-en (képgalériával + videóval)

2014-ben 7092-en neveztek a Tatabányáról induló Gerecse 50 teljesítménytúráira. Ez közel négyszáz fővel több, mint a tavalyi rekord. Szerkesztőségünk folyamatosan tudósít az eseményről.

Az idén három helyett már négy távon indulhattak a túrázás szerelmesei, ugyanis a szervezők a 30 km-es távot is a program részévé tették. A legnépszerűbb továbbra is az 50 kilométeres etap, amelyen az idén 2884-en indultak. Ugyanezen a távon tavaly "csupán" 2552-en vettek részt. 

 

 

A második favorit a 20 kilométeres teljesítménytúra lett. Itt kereken 2300 természetjáró startolt, 10 kilométeren 1149-en, míg az új - 30 kilométeres - távon 759-en rótták a Gerecse túraösvényeit.

 

Jó túrázóhoz illően követjük az eseményeket

 


Vadócz Péter (Vadócz Miklós, a Gerecse 50 egyik alapítójának fia) apja emléke előtt tisztelegve minden évben teljesíti az 50 kilométeres távot. Idén harmincharmadszor ment végig a leghosszabb távon, amelyet a szervezők emlékplakettel jutalmaztak.

 

 

A Gerecsében túrázók egy gazdátlanul hagyott vizslára bukkantak. A kutyát a lelkiismeretes teljesítménytúrázók bevitték egy állítklinikára és mivel az eb chippel volt ellátva, a gazdája már érte is mehetett.

 


 

Gulyás Attila fotóriporterünk belekóstolt a délutáni csúszkálós, esős Gerecsébe és pár gyönyörű felvételben örökítette meg a mai napot.

 

 
Virágos réten

 Tarján után

 

 

Ahogy azt megjósoltuk: nem úsztuk meg szárazon!Ellenőrzőpont a Bánya-hegyen

 

 

Forgatócsoportunk a tardosi ellenőrzőpontnál forgatott. Jó érzés ilyen pozitívan nyilatkozó igazi sportembereket látni és hallani. Persze annak is örülünk, hogy mindenki boldog és elégedett.

 

 


Többfunkciós Turista Magazin: a pihentető olvasmány

 

Ez a teljesíménytúra nemcsak jól szervezett, hanem a környezetre is nagyon vigyáznak. Akik visszahozták a szemetüket, sőt még gyűjtöttek is hozzá, túró rudit, almát, mézet, virágot, faszenet kaphattak. Alábbi videónkban megnézhetitek, hogy mennyire népszerű volt ez a dícséretes akció.Videós kollégáink Héregen találkoztak egy olyan elvetemült teljesítménytúrázó hölggyel, aki már 480 teljesítménytúrát teljesített és olyan fiatalokkal is, akik bár a Gerecse 10-re neveztek, de tévedésből mégis az 50 kilométerest teljesítették.

 

 

A vértestolnai frissítőállomáson jól esett a zsírosdeszka, el is fogyott mind. A későn érkezők felfalták a sercliket is. Filmünkből azt is megtudhatjátok, hogy ki miért vállalja ezt a megmérettetést.

 

 

A célban mindenki örült és egy óriási élménnyel gazdagodott. Jövőre, veletek, ugyanitt. Találkozunk a 34. Gerecse 50-en!

 

 

Tatabánya, Turul-emlékmű

 

 

Frissítés: add meg az érkezésed idejét és töltsd le a célfotódat! Kattints ide a képekért!

 

 

Olvasd el cikkünket a Gerecse 50 délelőtti eseményeiről is!

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Eddig hozzáfűzött kommentek (6):
Dija 2014.04.23. 12:51
Nekem a végén kérdezték meg: írják-e rá az időimet a papíromra. Kértem, hogy perszehogy, aztán néztem, hogy kb. fél órával korábbi indulási időpontot írtak rá... A barátnőmnek pedig nem találták a rajtidejét. Az okleveleinken, amiket a netről letölthetnénk, sincsen időpont - de őszintén szólva nekem nem is hiányzik, a jelvénytől teljesen el vagyok ájulva, bámulom szépségét, mint indián a gyöngyöt :-)
fopi69 2014.04.22. 20:55
Ma már le lehet tölteni az oklevelet. Nekem legalábbis sikerült.
gaben79 2014.04.22. 13:25
Sziasztok!
Én pl. továbbra sem tudom kideríteni időeredményemet, mert célbeérkezéskor nem tudták megmondani a két csipogtatás közötti pontos időtartamot. Azt mondták várjak a netről letölthető oklevélre, ami még mindig nem elérhető :-(
fopi69 2014.04.20. 22:56
Igen. Már kiderült, hogy csak az első fél órában voltak gondok. Remélhetőleg jövőre jobban felkészülnek az elejére is... :)
Duli 2014.04.20. 20:08
Mi 7 előtt indultunk kicsivel és kb 2 percet álltunk sorban.
fopi69 2014.04.20. 11:21
Sziasztok!
A itt azt írták, hogy gördülékenyen, és gyorsan ment a netes regisztrációval történő rajt. Kíváncsi vagyok a tapasztalatotokra, nekem ugyanis nem volt türelmem kivárni az általam min. 20-30 percesre taksált várakozást. Neveztem még egyszer kp-ért, és azonnal tudtam rajtolni. Mindez 06.10-kor volt.
Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...