MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.07.12. 14:45,   Szöveg: evfaja.okotars.hu,   Fotó: evfaja.okotars.hu, Manfai György

Indul a közönségszavazás az Év Fájára

Kilencedik alkalommal szervezik meg a fák és a közösségek közötti kapcsolat erősítését célzó versenyt. Idén 35 jelölés érkezett, a döntőbe 12 fa került be, szavazni pedig már te is tudsz.

Egy történet és képek segítségével bármilyen közösség benevezhette a versenybe a kedvenc fáját, facsoportját. A kor és a méret nem számít – a lényeg, hogy a fa fontos szerepet töltsön be a körülötte élők életében.

 

Fotó: evfaja.okotars.hu


Az Ökotárs Alapítvány célja a versennyel, hogy felhívja a figyelmet a fák, a természet és a közösségek fontos kapcsolatára, illetve erősítse azt. Azok a jelöltek, amelyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, elnyerhetik a „Hős Fa” címet. Ezzel a díjjal szeretnék a verseny szervezői illetve elismerni a fák megmentése érdekében folytatott küzdelmeket és az elvégzett önkéntes munkát – olvasható az evfaja.okotars.hu oldalon.

 

Fotó: Manfai György


Szavazni 2018. Év Fájára ide kattintva tudsz egészen október 8., éjfélig. A Hős Fát a zsűri választja ki, és különdíjat kap az Országos Erdészeti Egyesület jelöltje is. A szavazás állása az utolsó napokban rejtett lesz. A végeredményre november elején számíthatunk.

 

Kapcsolódó cikkeink:

A vadalma lesz a középpontban 2017-ben

A Jászai Mari tér platánja lett az Év Fája

A három testőrre és a vándorló fákra is lehet szavazni

A mezei szil lett az év fája


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...