MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.01.30. 09:45,   Szöveg: Lánczi Péter,   Fotó: Gulyás Attila

Indulj el egy úton, a Dél-dunántúli Kéktúrán

Ne halogasd az indulást, ha vándorlást vagy felfedezőutat tervezel. Van egy tippünk, merre indulj el.

Hazánk legismertebb vándorútja az 1952 óta létező Országos Kéktúra, amely útvonal a 80-as évekre újabb kilométerekkel és felfedezésre váró tájakkal bővült. Ez a jelenleg 543 km hosszú Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra, amely nem véletlenül lett elkeresztelve a hazai ismeretterjesztő televíziózás legnagyobb alakjáról. Rockenbauer munkássága időtálló, üzenete pedig örök érvényű, ami mindenkit élmény- és tapasztalatszerzésre ösztönöz.

 

Fotó: Gulyás Attila


A nagy múltú Országos Kéktúrához hasonlóan a feleannyi kilométert tartogató dél-dunántúli kék is változatos terepen, természeti és történeti látnivalókban gazdag vidékeken vezet. Ennek ellenére népszerűsége jelentősen elmarad az OKT-éhoz képest, pedig a DDK felfedezése ugyanannyi élményt és kalandot tartogat, mint a nagyobbik testvérének bejárása. Az Írott-kőtől induló vándorúton természetföldrajzilag és néprajzilag egyaránt markánsan elkülönülő tájakat, valamint 84 települést érintve jutunk el a szekszárdi végállomására. A megújult igazolófüzetben 11 szakaszra bontották a távot, ami nagyban segíti a végigjárás logisztikáját, támpontot adva a túra kényelmes és praktikus megszervezéséhez.

 

Fotó: Gulyás Attila


Az idei első Turista Magazin Jelvényvadász rovatában megpróbáltuk pár oldalba beleszuszakolni a Dél-dunántúli Kéktúra látnivalóit és hangulatát, egyfajta esszenciát, illetve kedvet adva egy életre szóló kalandhoz. Mindegy, hogy egyben vagy szakaszonként vágunk neki a felfedezőútnak, az élmény és a tapasztalat mindenkinek csak a hasznára válhat.

 

 FEBRUÁRI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...