MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.11.14. 07:19,   Szöveg: Turista Magazin

Indulj el egy úton - ingyenes Kéktúrás vetélkedő

November 20-ig lehet jelentkezni az ingyenes, általános iskolás csapatoknak szervezett kéktúrás vetélkedőre. Az értékes díjakkal jutalmazott többfordulós verseny kalandnak sem utolsó, de elsődleges célja az ismeretterjesztés és a természetjárás népszerűsítése.

Idén indul a harmadik  Indulj el egy úton nevű természetismereti vetélkedő, amelynek résztvevői a Börzsöny, a Visegrádi-hegység és a Pilis tájait „barangolják be” a Kéktúra útvonalán. A vetélkedő kérdései főleg logikára épülnek és alapvetően az Országos Kéktúra aktuális szakaszával, az érintett tájak természeti, történelmi, néprajzi értékeivel, turisztikai érdekességeivel, valamint az adott terület nemzeti parkjaival – jelen esetben a Duna–Ipoly Nemzeti Parkkal – kapcsolatosak, de több feladat foglalkozik a magyar turizmus és hegymászás múltjával, jelenével, jelentősebb eredményeivel, és ebből következően a Magas-Tátrával is.


A több fordulós vetélkedőre november 20-ig lehet jelentkezni az Indulj el egy úton honlapon található jelentkezési lapon. A vetélkedőre általános iskolás korosztályú gyerekek jelentkezhetnek három kategóriában itthonról és a határon túlról is. Külön csoportban indulnak a 3–4, az 5–6. és a 7–8. évfolyamos diákok. A négyfős csapatok tagjainak nem kell feltétlen osztálytársaknak lenniük, barátitársaságok is benevezhetnek. A nevezés ingyenes!

 


A három írásbeli forduló kérdéseit a szervezők honlapjáról lehet majd letölteni és a válaszokat az induljelegyuton2016 kukac gmail.com címre kell elküldeni. A 2018 április 27-i döntőbe kategóriánként a 10-10 legmagasabb pontszámot elért csapatot hívják meg, ahol a legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzák. A verseny menetrendjéről és a határidőkről itt tudhatsz meg többet. Sajtos Józseffel – a vetélkedő kitalálójával és egyben főszervezőjével – készült interjúból pedig még több részletet megtudhatunk a versenyről.

 

Kapcsolódó cikkek:

Így látja a kéktúrát a 6000. teljesítő

Belgiumból jöttek, végigjárták a Kéktúrát

Tízszer is végigment a Kéken, de már készül a következőre

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. július
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...