MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.11.09. 14:13,   Szöveg: MTI,   Fotó: Daróczi Csaba, Kis Dávid, Potyó Imre - Az Év Természetfotósa 2016 / naturArt, Kovács Attila - MTI

Ketten is elnyerték Az év természetfotósa címet

Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel lett Az év természetfotósa 2016-ban. Az ifjúsági kategóriában szintén kettős győzelem született: Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végzett az élen.

November 8-án tartották a naturArt nemzetközi szinten is elismert fotópályázatának eredményhirdetését a Magyar Természettudományi Múzeumban. A huszonnegyedik alkalommal kiírt versenyre több mint háromezer munka érkezett be.

 

Fotó: MTI

Daróczi Csaba (b) és Selmeczi Dániel, a Saubermacher - Az év természetfotósa 2016 díj kitüntetettjei


Az év természetfotója díjat Daróczi Csaba Kék és narancs című felvétele nyerte el, Az év búvárfotósa Selmeczi Dániel lett. A Kezünkben a Föld kategória első díját Somodi Ferenc, A madarak viselkedése kategória első helyét Jakab Tibor, Az emlősök viselkedése kategória legjobb helyezését pedig Potyó Imre érdemelte ki.

 

Fotó: Daróczi Csaba / Az Év Természetfotósa 2016 / naturArt

Az Év Természetfotója 2016: Daróczi Csaba - Kék és narancssárga


Daróczi Csaba végzett Az állatok viselkedése, Kis Dávid pedig Az állatok és környezetük kategória élén, Az állatok szemtől szemben kategória legjobbja Selmeczi Dániel lett.

 

Fotó: Kis Dávid / Az Év Természetfotósa 2016 / naturArt

Kis Dávid - Hajnali fogás / Az Év Természetfotósa 2016 / naturArt


A Növények és gombák kategória első díjával Ravasz Balázst jutalmazta a zsűri; a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriát Daróczi Csaba, a Tájak kategóriát Ernie E. Suto, az Élet a vízfelszín alatt kategóriát pedig Kövér Csaba nyerte.

 

Fotó: Potyó Imre / Az Év Természetfotósa 2016 / naturArt

Potyó Imre - A rigó hálószobája / Az Év Természetfotósa 2016 / naturArt


Potyó Imre képe lett a Napnyugtától napkeltéig kategória, Selmeczi Dániel fotója a Fekete-fehér természetfotók kategória, Somodi Ferenc felvétele a Rajtunk múlik! kategória, míg Ceglédi Ádám és Szekeres Levente fényképe azIfjúsági kategória legjobbja.

 

Fotó: MTI


A pályázat anyagából szerdától kiállítás is látható a Magyar Természettudományi Múzeumban. Kováts Botond, a Canon Hungária Kft. vállalati és marketingkommunikációért felelős vezetője elárulta, a tárlat 125 fotója összesen 204 milliárd képpontot tartalmaz, kinyomtatásukhoz 4,5 liter festékre volt szükség. Az Alexandra Könyvkiadó a korábbi évek gyakorlatához hűen ezúttal is albumot jelentet meg a pályázat legjobb képeiből.


Az idei díjazottak teljes névsora a naturart.hu honlapon található meg.

 

Kapcsolódó cikkeink:

2016 legizgalmasabb természetfotói

2015 legjobb természetfotói
Magyar fotós hölgyet is díjaztak a németországi versenyen
Ezek a legviccesebb állatfotók 2016-ban

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...