MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2014.11.26. 07:43,   Szöveg: DBS,   Fotó: Szatmári Zoltán, Magyar Televízió Arhívuma

Roki ma is közöttünk van

Halálának évfordulóján mi is Rockenbauer Pálról emlékezünk. A nagyszerű televíziós szerkesztő különleges hangulatú, értékes dokumentumfilmeket készített a világ minden szegletében, de mi természetjárók az Országos Kéktúrán tett filmes vándorlása után zártuk őt igazán szívünkbe.

Mindenki addig él, amíg emlékeznek rá


Turistagenerációk nőttek már fel a Magyar Televízió legismertebb, legtöbbet ismételt sorozatán, a Másfélmillió lépés Magyarországon című dokumentumfilmen. Rockenbauer Pál zsenialitását mutatja, hogy sikerült összeválogatnia egy kiváló stábot erre a munkára. Kiharcolta a Magyar Televíziónál, hogy az alkotók egyhuzamban járhassák végig a Kéket. A több hónapos, nem hétköznapi utazásról nemcsak a különlegességeket, értékeket mutatta be, hanem a hétköznapi valóságot, a vidék báját és nyomorát, őszintén, kendőzetlenül.  

 

 

Emlékfa a kéktúra mentén a Vértesben

 

Rockenbauer Pál

(Budapest, 1933. január 14. – Naszály, 1987. november 26.)

Természetjáró, televíziós szerkesztő, a magyar televíziós természetfilmezés megteremtője.
Halála óta rendszeresen összejárnak, születésnapján emlékeznek a Bródy Sándor utca 26. szám alatti lakóháza falán - 2003. január 14-én – elhelyezett emléktáblánál, nyaranta pedig Sinkó László vendégeként is többen összejönnek és minden év novemberében elmennek a sírjához.

 

 

 

Idén a Turista Magazin forgatócsoportja, abban a megtiszteltetésben részesül, hogy elkísérheti a Kéktúrán forgató stáb tagjait a zengővárkonyi megemlékezésre. Hamarosan portálunkon is láthatjátok az eseményről készült dokumentumfilmünket.

Korábbi írásaink Rokiról


 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...