Tóni a kéken

2016. április 30.

Rácsúsztunk a Kékre - Sátoraljaújhelytől Pácinig - 1. nap

2016. május 28. megint nagy nap volt Tóni életében, mert elstartolt az Alföldi Kéktúrán. Pontosabban rácsúszott barátaival együtt. Előző este a Zemplén Kalandparkban volt a nyitóbuli, majd a gyönyörű Smaragdvölgyben aludt a társaság. 

 

Reggel Novák Zoli megszervezte, hogy a város Futrinka kisvonatával guruljon be a csapat a főtérre, ahol a Zemplén Televízió várta Tónit. Zoli szívmelengető dallal búcsúztatta a túrázókat.

 Az első napon már kánikula és nagyon sok aszfaltos szakasz boldogította Tónit. A hegyek egyre jobban távolodtak, és a csapat barátságot kötött a soha véget nem érő síksággal. A meleget feledtette a helyiek kedvessége és a hideg sör. Alsóberecki Csokány kocsmájának vendégszeretete, és Karcsán a szalonna friss kenyérrel, amivel megvendégelték a csapatot, életmentő volt.

 A közel harminc kilométer után a pácini Mágócsy-Alaghy-Sennyey-várkastély főúri turistaszállásán dőlt ki a társaság. Az biztos, hogy a szálláshely a Top 10-es szállások a Kéken listánkon fent lesz. Az első nap tanulsága az Alföldi Kékre indulóknak: Ivóvíz minden mennyiségben, naptej (használtuk, de így is mindenkit rendesen megkapott a nap), és kényelmes futó- vagy könnyű trekking cipő, túraszandál.

 Sátoraljaújhely-Pácin szakaszon:
Vízvételi lehetőség: minden faluban
Bolt: Alsóberecki, Karos, Pácin
Kocsma: Alsóberecki, Karcsa, Pácin

Kísérők: Schäffer Anikó, Beliczky László, Szabó Sándor, Nógrádi Attila, Zsiborács Etelka, Friesz Mónika.

 

Pecsételőhelyek: Sátoraljaújhely, Alsóberecki, Karcsa, Pácin

 

Írta: Friesz Mónika

 

 

A tavalyi túráról itt olvashatsz.

Az alábbi e-mail címre várjuk a jelentkezéseket időpont-megjelöléssel és elérhetőséggel együtt: turatars@termeszetjaro.hu

 

A túranaptárat ide kattintva tudjátok megnézni. 

Toronyiránt és busszal az Alföldön - Furtától Körösnagyharsányig

Toronyiránt és busszal az Alföldön - Furtától Körösnagyharsányig

2016.06.17.

Furtán elköszöntünk Olgától, aki kikísért minket a falu határába, és bízva abban, hogy profi túrázókkal van dolga, útnak eresztett minket. Addig nem is volt baj, amíg az országúton gyalogoltunk, viszont amikor letértünk a földútra, elvesztettük a jelet, aztán az utat, mert mindent nyakig érő gaz borított.

 

→ Tovább