MOLFresh Corner

MOL természetjáró blog

Túrapraktika blog a MOL támogatásával

2019.12.31.

2020-ban új bloggal jelentkezünk: benne hasznos praktikákat, tippeket szeretnénk a természetet járók számára összegyűjteni és havonta közkinccsé tenni.

Tesszük ezt a MOL jóvoltából, akinek támogatásával a blog egész évben frissülni tud. Olyan tanácsok, úti tippek, trükkök és praktikus ötletek tárháza lesz e blog, ami kezdő és haladó túrázók számára is adhat majd új vagy régi-új apropót az erdőjárásra és a minket körülvevő csodás természet megismerésére. Induljunk hát, irány a friss levegő és a verőfényes napsütés!

Hiker woman with trekking sticks climbs steep on mountain trail, focus on boot
Fotó: Adobe Stock
Aludj a föld felett! – Tippek függőágyazáshoz

Aludj a föld felett! – Tippek függőágyazáshoz

2020.04.06.

Ha aludtunk már sátorban, netán egy derékaljon a szabad ég alatt, itt az ideje, hogy kipróbáljunk egy újfajta élményt: a függőágyazást. A legtöbben valószínűleg úgy gondolják, hogy ide-oda hintázgatásról, egy-két órás lazulásról, legfeljebb egy kisebb délutáni bealvásról szól ez a műfaj, pedig a megfelelő felszereléssel esőben, szélben, szúnyoginvázió közepette, sőt még akár télen is lehet aludni a levegőben függve. Ha kedvet kaptál a dologhoz, néhány praktikus tanáccsal segítünk a lazulásban.

→ Tovább
Kalandozz legálisan!

Kalandozz legálisan!

2020.03.16.

Outdoor ténykedéseink során gyakran megfordulunk erdőn-mezőn, látunk mindenféle hívogató növényt, étvágygerjesztő gombát, olykor pedig hullatott agancsra bukkanunk. Szívesen ülünk körül tábortüzet, máskor meg egyszerűen jólesik a járt utat a járatlanért elhagyni. Nincs ebben semmi extra, viszont erősen ajánlott betartani azokat a játékszabályokat, amelyek mindannyiunkra nézve kötelező érvényűek.

→ Tovább