A Hungaroring most nem a motorok zajától lesz hangos

A világ egyik legnépszerűbb extrém tömegsport versenysorozatának, a Reebok Spartan Race-nek idei zárófutamát rendezik meg a magyar versenypályánál 2014. október 25-én.
 

Szerző:
forrás: Spartanrace.hu - Dabis Balázs Silvius
Fotó:
ActiveSteve
John Ramspott
2014. október 22.

A világ egyik legnépszerűbb extrém tömegsport versenysorozatának, a Reebok Spartan Race-nek idei zárófutamát rendezik meg a magyar versenypályánál 2014. október 25-én.
 

Talán az extrém jelző kevés is arra, hogy leírja ezt az őrült akadályversenyt, amely biztosan nem marad el, ha esik az eső, vagy felázott a pálya, vagy tombol az orkán. Sőt a szervezők külön örülnek, hogy nem kell locsolni az ösvényeket. A résztvevők pedig 15 kegyetlen akadállyal küzdenek meg a mindössze 5 kilométeres pályán, amely első hallásra rövidnek tűnhet, de bizony igazi képzett spártai harcosnak érezheti magát az, aki egy órán belül teljesíti.

 

 

A verseny biztosan nem marad el, ha esik az eső vagy felázott a pálya

 

Az Egyesült Államokban hatalmas tömegeket vonzó esemény itt a vén kontinensen is egyre népszerűbb. Idén a nyitó - és zárófutamot rendezik hazánkban, évközben cseh és szlovák helyszíneken mérhették össze erejüket a legelvetemültebbek.

 

A Spartan Race bárki számára nyitott, aki képes megküzdeni az erőt próbáló akadályokkal és elmúlt már 15 éves, de még nem töltötte be a 100-at. Ebben a küzdelemben mindenkinek adott a lehetőség arra, hogy képességeit és ügyességét egy új, magasabb szintre fejlessze.

 

 

A Spartan Race-en valóban teljesen kiléphetsz a komfort zónádból


Az ókori görög katonai kiképző hagyományokat újjáélesztő viadalon teljesen természetes, hogy a versenyzők nyakig merülnek a sárba, hideg patakban mártóznak meg, kegyetlen és veszélyes akadályokat gyűrnek le, hogy a végén egy tűzugrással célba érkezzenek.

 

 

A világ legdurvább versenyének aposztrofált nemzetközi viadal jelmondata: "Tudni fogod a célvonalon!"

A pokoli versengés népszerűségének oka talán éppen ott keresendő, hogy ezen a Spartan Race-en valóban teljesen kiléphetsz a komfortzónádból, felfedezheted a benned tomboló őserőt, és a holtpontok tömegét legyűrve, minden célbaérés életreszóló örömet szerez a spártai küzdelemre vállalkozó “őrült” sportolóknak.

 

A versenyen a Turista Magazin is résztvesz, és 35-en állnak a rajthoz a Kéktúrás mezben.

 

Részletek és információk a versenyről

 

 

 

 

Cikkajánló