A zimankó nem lehet akadály, moccanj a Turistával!

Kissé rendhagyó címlappal, de változatlanul sokszínű tartalommal kerül az újságárusok polcaira a Turista Magazin december-januári összevont lapszáma.

Szerző:
Hidvégi Brigi
2015. november 27.

Kissé rendhagyó címlappal, de változatlanul sokszínű tartalommal kerül az újságárusok polcaira a Turista Magazin december-januári összevont lapszáma.

Top 10-es összeállításunkból most a legjobb hazai téli sporthelyszínek közül szemezgethetsz, akár síelni, korcsolyázni vagy snowboardozni támad kedved, de azt is megmondjuk, hol próbálhatod ki a japán hógolyócsatát, a yukigassent. Persze az sem mindegy, hogyan öltözünk fel ilyenkor a kültéri sporthoz vagy épp egy kiadós téli kiránduláshoz: Télvízi rétegrend című cikkünkből megtudhatod, mit érdemes viselned hóban, fagyban, latyakban. A Szelekció rovatot a karácsonyra is gondolva most megtoldottuk három oldallal, így még több tuti holmi közül válogathatsz.


Szerkesztőségünk ellátogatott a Budakeszi Vadasparkba: beszámolónkból megtudhatod, miért lesz biztosan minden gyerkőc és állatszerető felnőtt kedvence a különleges állatpark.

 

"ÜDV AZ IRODÁMBAN!" - egy állatgondozó hétköznapjai a Budakeszi Vadasparkban from Turistamagazin on Vimeo.

 

 

Lapszámunkból megismerheted a Pentezugi Vadlórezervátum lakóit, mindent megtudhatsz a jegesrécéről, és megmutatjuk, hol élne pontosan Shrek budapesti lakosként. A kisvasutak most sem maradnak ki a magazinból: a Szob-Márianosztra-Nagybörzsöny-vonal újraépítésének munkálataival kapcsolatban adunk helyzetjelentést.


Néhány tanáccsal is ellátunk, ha éppen a Dél-dunántúli Kéktúrára indulnál, és bemutatjuk a teljes Kékkörön elhelyezett vadiúj pecsételődobozokat és bélyegzőket. Interjúnkból megismerheted az elkötelezett pedagógust, Mokran Jánost, aki tanítványaival járja a kéktúrát.


Környezetpszichológia témájú cikkünkből kiderül, mi zajlik le benned, ha a természetben vagy, de azt is megtudhatod, hogy mit jelent a „vadonélmény”, és mit éreznek a nyolcezreseket meghódító hegymászók.

Cikkajánló