Április végére megújul az egyik legnépszerűbb budapesti kirándulócélpont

A hűvösvölgyi Nagyréten tematikus játszóteret és szabadtéri fitneszparkot építenek ki.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Dömsödi Áron / MTSZ
Forrás:
Pilisi Parkerdő Zrt.
2021. március 18.

A hűvösvölgyi Nagyréten tematikus játszóteret és szabadtéri fitneszparkot építenek ki.

A II. kerületben található Nagyrét átalakítása már 2019-ben elkezdődött: akkor egy kézilabdapályát hoztak létre a korábban leégett büfé helyén. Idén folytatódik a fejlesztés a már említett fitneszparkkal és játszótérrel. Utóbbi berendezései a környezetükbe harmonikusan illeszkedő, szobrászművészek által készített színvonalas művészi alkotások lesznek, melyek formájukkal és anyagukkal is felidézik erdeink őshonos állat- és növényvilágát - olvasható a Pilisi Parkerdő közleményében.

A gyalogút mentén alakítják ki a szabadtéri fitneszparkot, ami egy 4 állomásos, 12 sporteszközt magában foglaló „edzőterem” lesz, szigetszerű elrendezésben. Has- és hátpad, fekvenyomó pad, kombinált bordásfal, szörföző, párhuzamos korlát, evezőgép és dupla fekvőtámasz állvány várja majd a szabadtéren sportolni vágyókat.

A munkálatokat a héten kezdték el, és a tervek szerint április végére fejezik be. A fejlesztést a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Magyar Természetjáró Szövetség végzi. Március elején megkezdődött a Szentendre határában fakadó Lajos-forrás felújítása is, ami szintén a két szervezet együttműködésében valósul meg.

Cikkajánló