Balatoni huncutságok és gyönyörű fotók a fagyrajzos tóról

A balatoni borvidék mint síparadicsom? Miért ne! Orbán Péter és Kovács Fanni gondolt egyet, és felavatta a Balaton-felvidéki ültetvényeket. Péter pedig a hirtelen jött fagyos hideget kihasználva, drón segítségével levegőből örökítette meg a Balaton izgalmas, jeges formáit és színeit.

Szerző:
Pálvölgyi Krisztina / TM
Kovács Fanni
Fotó:
Orbán Péter
2018. március 3.

A balatoni borvidék mint síparadicsom? Miért ne! Orbán Péter és Kovács Fanni gondolt egyet, és felavatta a Balaton-felvidéki ültetvényeket. Péter pedig a hirtelen jött fagyos hideget kihasználva, drón segítségével levegőből örökítette meg a Balaton izgalmas, jeges formáit és színeit.

Ki mondta, hogy csak meleg időben akad izgalmas program a Balatonnál? Péter és Fanni biztosan nem. Sőt, számukra ez a hely, pontosabban a Balaton-felvidék, maga a kreatív kalandozás, ahogy azt most meg is mutatjuk nektek, főként képeken. Péter fotóira már korábban is felfigyeltünk, gyönyörű képeket készít, hagyományos módon kézből, és a most oly népszerű drónos technikát is szívesen alkalmazza. Szerencsénkre, mert bár láthattunk már hasonló felvételeket a napokban, Péter fotói se kevésbé izgalmasak a fagyásnak indult Balatonról, amit a Tihany és Szántód közti területen készített.

 

 

 

 

 

Péter még több fotóját ide kattintva nézhetitek meg.

 

Sokatokat biztosan felcsigázott a cím és a bevezető, szóval térjünk is át Péter és Fanni elsőnek őrültségnek tűnő gondolatára. Mégpedig, hogy mi lenne, ha a behavazott balatoni szőlőültetvény dombjait mondjuk, egy kis téli sportra használnák? Fanni az egy éve indított Káli Éden nevű blogjában részletesen ír e huncut kalandról, Péter pedig, ahogy a többi poszthoz is, szorgalmasan dokumentálta képileg mindezt.

 

Íme, egy kis szövegrészlet a blogból, és a nem mindennapi látványt nyújtó képek a balatoni síterepről!

 

 

„-Peti! Te láttál már szőlősorok között síelőt?


Az internetet böngészve is alig-alig találtunk olyat, ami a fejünkben elevenedett meg. Ezért úgy döntöttünk, e napos, havas időben, nekivágunk a Csobánc lankáinak, és felavatjuk síügyileg.

 

Persze azt gondolnánk, simán megközelíthető és kispályás ez a „szőlőpálya”, bizony, sikerült még a hegy alján belefúrnunk autónk kerekét a hóba. Szerencsére egyikünk józanabb meglátása azt sugallta, hogy vigyünk hóláncot, na ez segített ki minket. Sebaj, összeszedtük magunkat, síbakancs, síléc, snowboard és fotós hadifelszereléssel elindultunk a sorokon fel.

 

 

 

Első próbálkozásra én indultam sível, néhány indát kikerülve, nagyon finom érzés volt a puha, szűz havon lecsúszni. Persze nem tartott sokáig, de mégis különleges érzés volt szeretett vidékünk beavatása. Majd Peti a snowboarddal is simán, egyenesen lecsúszott, és még ugratott is. Aztán újra és újra.

 

 

 

Mivel még égetett a vágy, hogy több hegyet is kipróbáljunk, a Badacsonyra vettük az irányt. A Laposa szőlői kiválóak voltak, hiszen azon a részen a domb hirtelen megtörik a tőkékkel együtt, és meredeken folytatódik tovább. Ezáltal olyan, mintha egy szakadék lenne előttünk, és csak a Balaton folytatódna tovább. Jó kis perspektíva: szőlőtőkék futnak a Balatonba."

 

 

A teljes blog szövegét és további képeket a Káli Éden oldalán olvashatjátok és nézhetitek meg.

 

Nézd meg további sikkeinket is!

Hatalmas hóban várják a tavaszt a Bükkben - Fotókon és videón az ottani hóhelyzet

Fotóválogatás a Balaton jeges világából

A balatoni táj a turistaszezonon túl is gyönyörű

Az utolsó hely, ahol az erdők a Balatonig érnek

Cikkajánló