Bemutatkozik az Orchidea fürdőkomplexum

Ha Ön egy szép, csendes környezetben nyugodt pihenésre vágyik, akkor tökéletes választás a Felsőtengelicen található Hotel Orchidea.

Szerző:
http://www.hotelorchidea.hu
Fotó:
Hotel Orchidea
2013. december 30.

Ha Ön egy szép, csendes környezetben nyugodt pihenésre vágyik, akkor tökéletes választás a Felsőtengelicen található Hotel Orchidea.

A Hotel Orchidea természetvédelmi környezetben fekszik, Budapesttől 115, Szekszárdtól 20 km-re. A terület madárvilágát szürke gémek és fekete harkályok gazdagítják, értékes növényritkaságai a homoki nőszirom és a különféle orchideafajták. A szálloda mindazok számára ideális pihenőhelyül szolgál, akik szabadidejüket a természetben, csendes környezetben, a mindennapok zajától távol kívánják tölteni.
A Hotel Orchidea fürdőkomplexuma mintegy nyolcszáz négyzetméter alapterületű és saját hévízkúttal rendelkezik.

 

Az aktív kikapcsolódásra vágyóknak ideális lehetőséget nyújt a 20x8 m-es feszített víztükörrel rendelkező úszómedence, akik viszont feltöltődére vágynak, azok a 34°C fokos - pezsgőággyal és derék-masszázs funkcióval ellátott - termálmedencében kapcsolódhatnak ki. A gyermekek pedig az 50-70 cm mély gyerekmedencében kedvükre, biztonságosan lubickolhatnak.

 

Termálvíz és gyógyvíz közötti különbség, hogy amíg a termálvíz kritériuma, hogy 30°c-nál magasabb hőmérsékletű víz, addig a gyógyvíz elnevezés magasabb elvárásnak kell megfelelnie. Magyarországon a gyógyvíz elnevezés használatát törvény szabályozza. A gyógyvíz olyan természetes ásványvíz, amelynek összetétele és fizikai tulajdonsága a szövetekben bizonyítottan gyógyhatással bír.


A Hotel Orchidea fürdőkomplexumában található termálvíz jelenleg gyógyvízzé nyilvánítási folyamatban van.
A gyógyvizek összetétele kutanként eltérő. A vízben az oldott állapotban található kémiai anyagok fokozzák a fürdőzés gyógyító hatását.

 

A gyógyvíz elsődleges hatása a gyulladáscsökkentés, főként a mozgásszervi (reuma, ízületi kopások) és bőrgyógyászati nőgyógyászati, urológiai gyulladásos megbetegedésekben, sport- és már sérülések utókezelésében, érszűkületek egyes formáiban, idült bőrbetegségekben lehet gyógyír. Mozgásszervi vonatkozású ortopéd, traumatológiai műtétek utókezelésére előnyösen alkalmazható.

 


Ellen javallat súlyos szívbetegség, magas vérnyomás esetén, előrehaladott visszeres betegség, súlyos vesebetegség, illetve fertőző betegségek fennállásakor. Tízéves kor alatt s termálmedence használata nem ajánlott.


A fürdőkomplexumában rendelkezésre áll még csobbanó-medencével ellátott finn szauna, fény- és aromaterápiás infrakabin, valamint turbó szolárium is.
 

Cikkajánló