Brutális pusztítást végzett a tűz a Fertő tavon - videóval

Tombolt a tűz Fertőrákosnál, a tűzoltóknak többórás küzdelem után sikerült eloltani a lángokat. 21 épületből tíz teljesen megsemmisült.

Szerző:
MTI
kisalfold.hu
Fotó:
Magasi Dávid / kisalfold.hu
2017. június 28.

Tombolt a tűz Fertőrákosnál, a tűzoltóknak többórás küzdelem után sikerült eloltani a lángokat. 21 épületből tíz teljesen megsemmisült.

 

A 21 nádfedeles ház közül 11 már leégett a Fertő tó partján Fertőrákosnál, a többit a tűzoltók próbálják megvédeni a tűztől - jelentette az MTI. A Kisalföld tudósítása szerint 14 ház ég. Az információk szerint a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság egyik éppen felújítás alatt álló csónakházának nád teteje gyulladt ki, és onnan terjedt tovább a tűz a többi épületre.

 

 

Videó a Fertő tavon pusztító tűzről

 

 

A katasztrófavédelem a riasztást ötös kiemelt fokozatúra emelte. Az oltásban 60 hivatásos és 15 önkéntes tűzoltó vesz részt. A soproni és a kapuvári hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi önkéntes tűzoltók, illetve a tűzoltóhajójukkal a helyszínre érkező osztrák tűzoltók próbálják megfékezni a lángokat. A nagy hőterhelés és az erős szél miatt vízköddel védik a szomszédos nádfedeles épületeket. Az MTI legfrisseb közelménye szerint délutánra sikerült eloltani a tüzet, 21 épületből tíz teljesen megsemmisült, a tűzben senki sem sérült meg.

 

Cikkajánló