Déli tél: szauna szeánsz, kandalló, forralt bor, csokoládé

Év végén ideje a lassításnak. Az év értékelésnek, az önértékelésnek, az igazán fontos dolgokra, az emberi kapcsolatokra odafigyelésnek. Ehhez ajánlunk békés, meghitt, testet-lelket melengető helyeket.

Szerző:
Turizmus Zrt.
Fotó:
Rózsa Gábor
Bükki Géza
MrToni
Csoko-Láda csokibolt
2013. december 4.

Év végén ideje a lassításnak. Az év értékelésnek, az önértékelésnek, az igazán fontos dolgokra, az emberi kapcsolatokra odafigyelésnek. Ehhez ajánlunk békés, meghitt, testet-lelket melengető helyeket.

Az ország egyetlen történelmi élményparkja Bikalon nem alszik téli álmot. A közelgő Karácsonyra készülést kézműves foglalkozásokkal, kreatív ajándék ötletekkel segítik. A magyar népi konyha tradícióit követő gasztronómiai programokra invitálják a vendégeket, és, amiről a legtöbben csak álmodunk: szálláshelyeik egy részében kandalló mellett beszélgetve, egymást melegítve tölthetjük a kívül hideg estéket. És ha a hó is megörvendeztet minket, szánkózhatunk, sőt, lovas szánnal kirándulhatunk, forralt bort kortyolgatva, friss pogácsát majszolva.

 

 

Magyarhertelend organikus stílusú fürdőjének specialitása a szaunavilág. A tervezés során gondoltak a fürdőruhamentes szaunázás kedvelőire is, így a térségben egyedülálló módon a szauna park két részre osztott. A hideg napokon 5 féle szauna típus 9 kabinja, és a sóbarlang közül válogathatunk. S amire a legbüszkébb lehet a fürdő: az országos hírnévnek örvendő szaunamesterei, és szauna szeánszaik.

 

 

Tamásiban működik az ország egyetlen, minden elemében akadálymentes, családi termál élményfürdője. Igaz ez a hatalmas terű sóbarlangra és szauna helyiségekre, de még a medencékre is. A közeli Gyulaj erdeiben kirándulás télvíz idején is szép élmény. A vadaspark, az obiródi vendégház, a divatos gasztrosznobizmustól mentes, kiváló (bejelentkezéshez kötött) konyhája, az erdei kis kápolna, a kijelölt gyalogtúra útvonalak, a festői táj megéri az orrlefagyasztást. A termálfürdőben garantálják a felmelegedést!

 

Ha kisebb-nagyobb gyerekekkel indulnak útnak, Patcát vegyék célba. Itt működik az ország legnagyobb beltéri csúszdaparkja. A vagány apukák sem fognak unatkozni, nekik is készült egy lélekvesztő. Az á lá carte étteremben helyi finomságok, az adventi időszakban a népi gasztronómiai hagyományok felelevenítése, a kemencés ételek kerülnek előtérbe. A közeli Kaposvár melegvizes fürdője három generációs, a városi műjégpálya Dél-Dunántúlon a legprofibb.

 

 

Télen sokak jóhangulati egyensúlyának elengedhetetlen biztosítéka a csokoládé. Nos, Dél-Dunántúlon három különleges örömforrást is tudunk figyelmükbe ajánlani: Dombóváron (Bikalhoz, Tamásihoz, Kaposvárhoz is közel esik) Gábor Sándor cukrász világbajnok, a pécsi Zsolnay Negyedben a Csokoláda, Siklós-Máriagyűdön pedig a Kakas Bonbon fog garantáltan a kedvükben járni, kézműves csokoládé különlegességekkel.

Cikkajánló