Egynapos könnyű bringatúra a Balaton-felvidéken

A Révfülöpről induló könnyű, 49 km-es kirándulás során számtalan szépséggel találkoztok. Akár gyerekeknek is ajánlható!

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Turista Magazin Archív
Gulyás Attila
2013. augusztus 9.

A Révfülöpről induló könnyű, 49 km-es kirándulás során számtalan szépséggel találkoztok. Akár gyerekeknek is ajánlható!

BALATON-FELVIDÉKI TÚRA

 

Főbb látnivalók: Ingókő, Hegyestű, kőtenger
Jelleg: kerékpáros

Nehézség: könnyű

Távolság: 49 km

Szint: 340 m

 

 

A Balaton-felvidék Magyarország egyik legszebb tájegysége. A legjobban úgy fedezhetjük fel ezt a csodálatos vidéket, ha kerékpárra pattanunk, és egy könnyű túra keretében bejárjuk a környék leghíresebb geológiai és kulturális nevezetességeit.

 

Hasznos információk
Balaton-felvidéki túra

Főbb látnivalók: Ingókő, Hegyestű, kőtenger
Jelleg: kerékpáros
Nehézség: könnyű
távolság: 49 km
Szint: 340 m

Egynapos kerékpártúránkat nakár gyermekek is teljesíteni tudják, ők különösen értékelni fogják a salföldi major ősmagyar állatfajtáit, a felnőttek pedig a gasztronómiai ínyencségeket, a pálos kolostor romjainak meglátogatását és a kőtengertRévfülöpről indul a kerékpártúra a Balaton-felvidék legszebb tájain, településein keresztül. Itt a Hullám hostel lehet a bázis, itt bérelhet kerékpárt az, akinek nincs vagy nem szeretné cipelni. Az első állomás Kővágóörs, ahol hagyományos
stílusú házak között lehet kerekezni Köveskálra. Itt a környék messziről is jól látható csúcsára, a Hegyestű oldalába tekerhettek, érdemes felmászni az egykori vulkán tetejére. Ha kellőképpen kiélveztétek a csodálatos kilátást, visszagurulhattok Köveskál érintésével Szentbékkállára, ahol a híres kőtengert nézhetitek meg.

 

 

Szentbékkálla

 

A geológiai látványosság és az ingókő megtekintése után Mindszentkállán át Salföldre kerekezhettek, ahol meglátogathatjátok a természetvédelmi majort és az ősmagyar állatfajtákat, majd a csodálatosan szép természeti környezetben fekvő pálos kolostort ejthetitek útba. Innen Ábrahámhegyen és Pálkövén keresztül tekerhettek vissza Révfülöpre. A kellemes családi bringatúrát az utazom.com ajánlja, szervezett formában velük teljesíthetítek.

 

Útvonal:
Révfülöp-Kővágóörs-Köveskál-Hegyes-tű-Köveskál-Szentbékkálla-Mindszentkálla-Salföld-Ábrahámhegy-Pálköve-Révfülöp

 

(A térkép forrás: Faragó-Szarvas: Balaton környéke / Balaton-felvidék, 2011)

Cikkajánló