Új távval bővül a Gerecse 50

Április 23-án rendezik hazánk legnépszerűbb teljesítménytúráját, és a „klasszikus” négy táv (10 km, 20 km, 30 km, 50 km) mellett az idei év újdonság lesz a 40 km-es túra.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Magyar Természetjáró Szövetség
2022. március 26.

Április 23-án rendezik hazánk legnépszerűbb teljesítménytúráját, és a „klasszikus” négy táv (10 km, 20 km, 30 km, 50 km) mellett az idei év újdonság lesz a 40 km-es túra.

Kiadónk, a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) rendezi a 40. Gerecse 50 teljesítménytúrát, amelynek távjaira (10, 20, 30, 40, 50 km) március 1-jén nyitották meg az online nevezési felületet. Fontos információ, hogy az 500 fő feletti szabadtéri rendezvények esetében március hetedikétől nem kötelező a védettségi kártya, így a gerecsés részvételhez sem szükséges a megléte.

A megszokott 4 táv mellé idén a szervező kivételesen egy 40 kilométeres távot is beillesztett, tekintettel a túrarendezvény 40. születésnapjára.

A környezetterhelés minimalizálása érdekében idén is korlátozott számban lehet nevezni. A szervező MTSZ továbbra is a rendezvény ökológiai lábnyomának csökkentésére törekszik, így a nevezés kizárólag online történik, a teljesítménytúra teljes területén PET-palack-mentességre törekednek, saját kulacsba javasolják az ivóvíz töltését az ivókutakból és a lajtos kocsiból.

Az erdőterhelés csökkentését a csúsztatott rajtoltatás támogatja, a hosszabb távokat (50 km, 40 km) teljesítők reggel 6 órakor rajtolhatnak a már megszokott tatabányai Szent Borbála térről, míg a rövidebb távra nevezők 9 és 11 óra között indulhatnak a túráikra. Az erdei ellenőrző pontok is digitalizáltak, a rajtlapokon található QR-kód beolvasásával lehet igazolni a haladást. Ide kattintva tudsz online nevezni.

Cikkajánló