Erdőlátogatás korlátozása a Kaposvári Erdészetnél

Az erdészet túraútvonalakat is érintő vadászterületén március 31-ig erdőlátogatási tilalmat vezetnek be az üzemi tevékenységgel járó balesetveszély elkerülése érdekében.

Szerző:
SEFAG Zrt.
Fotó:
Burger Barna
2016. február 18.

Az erdészet túraútvonalakat is érintő vadászterületén március 31-ig erdőlátogatási tilalmat vezetnek be az üzemi tevékenységgel járó balesetveszély elkerülése érdekében.

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Kaposvári Erdészete arra kéri a lakosságot, hogy február 12-től március 31-ig ne látogassák az érintett erdőterülteket. A korlátozással érintett községhatárok Kaposvár, Szentbalázs, Sántos, Zselicszentpál, Simonfa, Bőszénfa, Cserénfa, Hajmás, Gálosfa és Kaposgyarmat. Az erdőlátogatási tilalom a területen végigfutó zöld, kék és piros túraútvonalakra is vonatkozik.

 

 

A korlátozás részleges, mivel nem érinti a SEFAG Zrt munkavállalóit, a SEFAG Zrt Kaposvári Erdészeténél érvényes vállalkozói szerződéssel munkát végző vállalkozókat, és a SEFAG Zrt Kaposvári Erdészete által kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket.

 

Amennyiben a nevezett tilalmi időben az erdőgazdaság területén a szakszemélyzet bármely tagja jogtalanul ott tartózkodó személlyel találkozik, ellene szabálysértési eljárást kezdeményeznek.

 

Szervezett turisztikai célú program ügyében a Kaposvári Erdészetet lehet keresni a kaposvar@sefag.hu e-mailcímen.

 

A SEFAG Zrt. Szántódi Erdészeténél és Gemenc területén is korlátozásokat vezettek be, ugyancsak március 31-ig, erről ide kattintva tájékozódhatsz. 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Erdőlátogatási tilalom a somogyi erdőkben és Gemencen
Kivágják a veszélyes fákat a Tihanyi-félszigeten

Cikkajánló