Ezek voltak a ti kedvenc fotóitok 2017-ben

Rengeteg képet kaptunk tőletek az elmúlt év folyamán a közösségi oldalunkon rendszeresen jelentkező Nap fotója rovatunkba. Most megnézhetitek, melyik az a 10 kép, amit a legjobban szerettetek.

Szerző:
Pálvölgyi Krisztina / TM
2018. január 1.

Rengeteg képet kaptunk tőletek az elmúlt év folyamán a közösségi oldalunkon rendszeresen jelentkező Nap fotója rovatunkba. Most megnézhetitek, melyik az a 10 kép, amit a legjobban szerettetek.

Ezúton is köszönjük, hogy ennyi izgalmas képi emléket osztottatok meg velünk 2017-ben. Továbbra is várjuk a túráitokon készült fotóitokat a fotorovat@turistamagazin.hu címre. És most lássuk, melyik 10 kép volt a legnépszerűbb, amelyek mindegyike 1000 feletti kedvelést kapott, sőt az első két fotó a 2000 lájkot is meghaladta. És e lista végén bónuszként bemutatunk pár extra érdekességű képet is, valamint plusz 10 fotót, amit még nagyon szerettünk az idén.

 

1. Fuksz Andrea: Küzdelem az évszakok között 

 

2. Gyárfás-Tóth Gábor: Napnyugta a Bükkben 

 

3. Kaszás Gergő: Napkelte a Prédikálószéken 

 

4. Csonth László: Ilona-völgyi-vízesés 

 

5. Gyárfás-Tóth Gábor: A nádasdi táj 

 

6. Josef Jordan: Hollókő vára 

 

7. Roxor Helsing: Deres kanyar 

 

8. Gyárfás-Tóth Gábor: Téli hangulat a Bükkben 

 

9. Havasi Zsolt: A gyáva és a ravasz 

 

10. Molnár Péter: A gombák hídja 

 

 

Nos, ezek voltak a ti kedvenceitek, most pedig következzen pár érdekes kép a 2017-es évi Nap fotója rovatból!

 

Mi is nagyon kedveljük az akkor és most tematikájú képpárokat. Varró János küldött be nekünk egy a Galya-kilátón készültet. A megújult kilátó mostani verzióján fia szerepel. Igyekeztek szögben és elhelyezkedésben teljesen leutánozni az 1941-ben készült képeslapon látottakat. A régi fotón szereplő férfit sajnos nem ismerni, de ahogy e képpár kikerülésekor is, most is keressük, ki lehet az. Ha valaki esetleg felismerni vélné rajta valamelyik ősét, rokonát, ismerősét az írjon nekünk a fotorovat@turistamagazin.hu címre!

 

 

És íme, ő a Turista Magazin legfiatalabb olvasója 2017-ben! A képet Kutasi Anna küldte nekünk, amin kislánya épp júliusi lapszámunkat veszi alaposan szemügyre.

 

 

És bár ez előbbi kép viccnek tűnhet, de mindig mondjuk, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a természetjárást. Ma már nagyobb túrákra is elindulhatunk a picikkel egy jó babahordozóval. És persze csaholó házikedvenceinket se hagyjuk otthon, ők aztán igazán értékelni fogják a szabadban tett izgalmas sétákat, ahogy ez a három kutyus is. Ők épp az Áj-völgyi vízesésnél álltak be egy fotó erejéig tornasorba, a képet Fodor Anna küldte be nekünk.

 

 

A főként madárvédelemmel foglalkozó MME küldte nekünk ezt az érdekes fotót, amin épp két újszülött rákosi vipera bébi egyszerre harap rá egy tücsökre. Az augusztusban született két kis mohóság még születésük napján nekiállt táplálkozni, ami ritkaságnak számít. A képen látható jelenet egyébként beavatkozást igényelt, ugyanis, ha nem szedik le az egyiküket a finom falatról, akkor bizony megtörténhetett volna, hogy nem csak a tücsökből lett volna vacsora, hanem az egyik viperatestvérből is.

 

 

Májusban fotón mutattuk be azt a kis vándorsólyom-fiókát is, akinek akkor pótszülőket kerestek. Ugyanis ez a kis pelyhes apróság egy mentett tojájsból született a Körös-Maros Nemzeti Park dévaványai Túzokvédelmi Állomásán. És hogy miért került ilyen helyzetbe ez a kis fióka? Azt ide kattintva megtudhatod. A képet Czifrák Gábor készítette.

 

 

Egy nem túl vidám, de annál érdekesebb fotó érkezett be hozzánk Lenyomat címmel, aminek kapcsán a kép készítője Berkes Ágota is elgondolkozott, hogy vajon miként is kapcsolódik az ember és a természet, milyen hatással vagyunk egymásra.

„Sosem értettem, és azt hiszem nem is fogom megérteni, ezt a természet - nem természet felosztást. Elvileg mi emberek is a természet részei volnánk, és velünk együtt a lakóhelyeink is, melyek egyre természetellenesebbek. Vajon hány madár hagy ilyen lenyomatot maga után? Mi milyen lenyomatot hagyunk?”

A fotót egy budapesti ház negyedik emeletének ablaküvegéről készítette, aminek nem sokkal előtte csapódott neki egy galamb. AZért reméljük megúszta kisebb sérülésekkel.

 

 

Ezúttal ezeket a képeket emeltük ki érdekességképp az elmúlt évből, most viszont jöjjön az a beígért tíz fotó, amit még mi itt a szerkesztőségben nagyon szerettünk a Nap fotója rovatban. Lássuk!


Barta Gábor: Arany csobbanás

 

Mazán Tibor: Rianás

 

Kajetán Jácint: A kis vörös

 

Toperczer István: Hajnal az Alföld felett

 

Knapp Gyula: Mesén innen, mesén túl...

 

Tarr Gergő: Légyölő galóca

 

Szedenics Csaba: Őszi virágos réten

 

Farkas Péter: Naplemente a Zselicben

 

Béres Attila: Homeland

 

Szakadáti Oliver: Ébred Budapest

 

További képes anyagaink:

Állati pillanatok a vadvilágból

Ezek a 2017-es év kedvenc természetfotói

Festői természet - Káprázatos képek hazai fotósoktól

Magyar fotósé az év legviccesebb természetfotója! - Képes interjú a fotóssal

Cikkajánló