Nyár a Familyparkban

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja a magyar határ közelében, Fertő-tó mellett összesen 14 hektáron kínál szórakozást az egész családnak. Akinek hullámvasút volt az oviban jele, egyszer mindenképpen el kell, hogy jöjjön ide.

Szerző:
Family Park Austria
Fotó:
Payer / Family Park Austria
2023. június 19.

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja a magyar határ közelében, Fertő-tó mellett összesen 14 hektáron kínál szórakozást az egész családnak. Akinek hullámvasút volt az oviban jele, egyszer mindenképpen el kell, hogy jöjjön ide.

A Familypark egyik legnépszerűbb attrakciója az Istenek hullámvasútja (Götterblitz) és a Patkánymalom családi hullámvasút (Rattenmühle) amely gyors irányváltásokkal csal ki hangokat a vendégekből. Leonardo repülő szerkezete (Leonardos Flugmaschine) 20 méteres magasságban tett egyedülálló sétarepülésre invitál – aki igazán belejön, még a saját tengelye körül is foroghat. A Római toronyból (Römerturm) pedig fantasztikus körpanoráma nyílik a természetvédelem alatt álló Ruszti-dombvidékre és a Fertő tóra.

A forró nyári napokon a Familypark vízi attrakciói hűsítő élményt kínálnak minden korosztálynak.

Tegyetek néhány kört a Repülő halak (Fliegende Fische) körhintán és navigáljatok egyenesen a vízsugarakba vagy csobbanjatok egyet egy krokodil formájú csónakban ülve a Krokópályán (Krokobahn). Neptun vízi birodalma (Neptuns Wasserwelt) és a Vízmű (Wasserwerk) még több vízi kalandot kínál vízsugarakkal és mindenféle vízi játékkal – még a legkisebb vendégek számára is.


A Falusi gazdaság tematikus részlegen, 2022 nyarán megnyílt Hódvár (Biberburg) szintén kellemes felfrissülést ígér. A farönkhöz hasonló csónakokban megtett 5 perces út során vicces hódjeleneteket láthattok és egy-két meglepetést is átélhettek. A nagy finálé egy felvonó, amely 17 méter magasra visz fel benneteket, mielőtt akár 65 km/h-s sebességgel száguldanátok a vízzel teli medencébe. A hatalmas csobbanást nemcsak az utasok, hanem a nézők is élvezhetik. Akinek nem szeretne vizes lenne, az poncsóval védekezhet vagy utána megszáríthatja magát a szélcsatornában.

Az idei szezonban november 5-ig működő park pontos nyitvatartási ideje és további információk magyar nyelven a https://www.familypark.at/hu/ oldalon található.

Árak
  • Online napijegy 3 éves kortól: 29 eurótól az online áruházban
  • Napijegy 3 éves kortól a pénztárban: 34 euró
  • Gyermekeknek 3 éves kor alatt: ingyenes
  • Éves bérlet 3 éves kortól: 89 euró/fő



Cikkajánló