Fontos változások a Gerecse 50 túráin

Bár messzinek tűnhet a 2017. április 15, a szervezők már gőzerővel dolgoznak Magyarország legnépszerűbb teljesítménytúrájának lebonyolításán.

 

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Turista Magazin
2016. december 6.

Bár messzinek tűnhet a 2017. április 15, a szervezők már gőzerővel dolgoznak Magyarország legnépszerűbb teljesítménytúrájának lebonyolításán.

 

A Gerecse 50 hazánk egyik legrégebbi és legnépszerűbb teljesítménytúrája: idén közel tízezren gyűltek össze Tatabányán, hogy elinduljanak a négy táv (10, 20, 30, 50 km) valamelyikén. A soha nem látott tömeg még a szervezőket is meglepte, ezért 2017-re néhány új dolgot vezetnek be. Ezek közül a legfontosabb, hogy csak online lehet majd nevezni január 10-től egészen április 10-ig. A szervezők állítása szerint ez számos előnnyel jár majd. Többek között az ímélben kapott voucher lesz maga a rajtlap is, ennek a vonalkódjával lehet majd startolni, ami jelentősen leegyszerűsíti és meggyorsítja az elrajtolást.

 

 

Ugyancsak lényeges információ, hogy aki március 10-ig kifizeti a nevezési díjat, 20% kedvezményt kap. A jelentkezéssel nemcsak a kedvezmény miatt érdemes sietni, hanem az új létszámlimit miatt is, 2017-től ugyanis 8 ezer főben maximalizálják a négy táv összlétszámát, amire korábban nem volt példa.

 

 

És végül egy technikai információ azoknak, akik biztosan ott lesznek: az 50 és a 30, valamint a 20 és a 10 km-es távok indulóit két időintervallumban, egymástól elkülönítve fogják rajtoltatni a szervezők, hogy ezzel is megakadályozzák a feltorlódást: 6-tól 8-ig és 9-től 11-ig lehet rajtolni, a célkapuk pedig 11-kor nyitnak.

 

És akkor a 36. Gerecse 50-et érintő legfontosabb változások összefoglalva:

 

  • Csak online lehet nevezni, a nevezési időszak 2017. január 10-től április 10-ig tart.
  • Aki március 10-ig jelentkezik, 20% kedvezményt kap.
  • A nevezéssel azért is érdemes sietni, mert 8 ezer főben maximalizálták az indulók számát.
  • A nevezők egy vouchert kapnak, amely a rajtlap is egyben, ezért ezt ki kell nyomtatni és elhozni, már csak azért is, mert erre kell gyűjteni a pecséteket.
  • A távnak megfelelő térképet mindenki külön kapja majd meg a helyszínen.
  • A rajt- és a célkapuk nyitvatartási ideje szintén változik.

 

Egy kis ízelítő az idei Gerecse 50 hangulatából:

 

[[https://player.vimeo.com/video/163100693 680 383]]

Cikkajánló