Főszerepben a természet: nemzeti parkok hete

Május 28-tól június 5-ig kulturális és gasztronómiai programokon, valamint rengeteg ingyenes és kedvezményes túrán vehetnek részt a természet szerelmesei. Cikkünkből mazsolázhatsz a lehetőségek közül.

Szerző:
magyarnemzetiparkok.hu
Fotó:
Gyárfás-Tóth Gábor
http://magyarnemzetiparkok.hu
2016. május 24.

Május 28-tól június 5-ig kulturális és gasztronómiai programokon, valamint rengeteg ingyenes és kedvezményes túrán vehetnek részt a természet szerelmesei. Cikkünkből mazsolázhatsz a lehetőségek közül.

 

A nyitóhétvégén, május 28-29-én, Debrecenben „Nemzeti Parki Termék”-védjegyes finomságokat lehet kóstolni, be lehet állni a hagyományőrző kézművesek közé, a gyerekek pedig természetismereti játékokon tehetik próbára a tudásukat. A rendezvény területén, a Békás-tónál, egy karámot is felállítanak, ahol tradicionális háziállatokkal - magyar szürke szarvasmarha, bivaly, szamár, racka és cigája juhokkal, mangalicákkal - lehet megismerkedni. Ekkor lesz a Nemzetközi Fazekasfesztivál is a helyszínen.

 


Az ország tíz nemzeti parkja május 30. és június 5. között számtalan programlehetőséggel kecsegtet. Részt vehetsz például a Hortobágyi Vadaspark extra szafariprogramján, és több helyszínen is csillagnéző túra keretében gyönyörködhetsz az ég szépségében. Az aktív turizmus szerelmesei kalandozhatnak az Esztáz-kői-barlangban, kenuzhatnak a Fertő nádasában vagy a Szentendrei-Duna-ágon. A kiskunhalasi Fejeték tanösvényen mocsárjárástúra, a Hortobágyon Virágzó lápok elnevezésű túra várja a természet szerelmeseit. Aki inkább a madarakhoz vonzódik, az is talál kedvére való programot, hiszen a Hanságban hajnali madárlesen, a Tisza-tónál és Kolon-tónál madárgyűrűzésen, míg a Montág-pusztán vércsés délelőttön vehet részt. Növénytani ismereteinket a Strázsa-hegyen a nagyezerjófű-virágzás alkalmával, az Ásotthalmi-láprét virágpompáját szemlélve, valamint a bükki őserdőtúra alkalmával bővíthetjük.


A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatról részletes információt ide kattintva, valamint a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen találsz.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Várjáték, musicalek és hagyományőrző emléktúra a siklósi várban

Fura fazonok - Varázslatos Magyarország képekben

Hortobágyon darvadozva - Videóval

Cikkajánló