Hangulatos videó a Dunakanyar egyik legcsodálatosabb helyszínéről

Madártávlatból és a vízről is pompás látványt nyújt a Duna egyik legszebb szabadstrandja, amit a Szentendrei-sziget északi részén, Kisoroszinál találunk.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
I love Dunakanyar
2022. augusztus 25.

Madártávlatból és a vízről is pompás látványt nyújt a Duna egyik legszebb szabadstrandja, amit a Szentendrei-sziget északi részén, Kisoroszinál találunk.

A sokak által kedvelt Szigetcsúcs minden évszakban fantasztikus látványt és remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt evezősöknek és kirándulóknak egyaránt. A nyári kánikula idején csobbanásra csábító partszakasz az egyik leghangulatosabb hazai fürdőzőhelynek számít, annak ellenére is, hogy ez nem egy hivatalosan kijelölt strand. A víztisztaság kiváló, a talaj kavicsos, és fokozatosan mélyül. A partszakasz hossza 200-600 méter, az árnyékos részek mellett bőven akad napos hely is, ezért a part minden igényt kiszolgál. Az I Love Dunakanyar által megosztott videón a magasból és a vízről is megcsodálhatjuk ezt a varázslatos, hegyekkel körbevett természeti idillt.

A Szigetcsúcs a Dunakanyar egyik legnépszerűbb táborozóhelye is egyben. A kisoroszi kemping területén mosdó, zuhanyzó és büfé is található, és nem csupán sátorral, hanem lakókocsival, illetve lakóautóval is megszállhatunk. A Dunával és hegyekkel körbevett miliő sokakat vonz pikinikezésre, az esti tábortűz pedig ilyen mesés környezetben még hangulatosabb. Kutyát csak saját felelősségre lehet a partszakaszra vinni, ha más kikapcsolódását, testi épségét nem veszélyezteti. Nem árt tudni, hogy nyári, forgalmasabb időszakokban gondot okozhat a parkolás, ezért célszerű kerékpárral vagy csónakkal megközelíteni a Szigetcsúcsot. Utóbbival még teljesebbé tehetjük a hely páratlan vízi élményét.

A festői környezet nem csupán szabadidős programokat kínál. A Szigetcsúcs Zenei Színpad június, július és augusztus hónapokban színes koncertválasztékkal várja a kikapcsolódni vágyókat, a péntekenként üzemelő Kertmozi pedig minden korosztály számára tartogat filmélményt.


Cikkajánló