Három alföldi megyében tilos a tűzgyújtás

Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szárazság miatt tűzgyújtási tilalom van.

Szerző:
TM
Fotó:
Yakov/Adobe Stock
2020. augusztus 4.

Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szárazság miatt tűzgyújtási tilalom van.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleménye szerint az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevélréteg kiszáradásával fokozott tűzveszély alakult ki. Ezért a fokozott erdőtűzkockázat miatt Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tűzgyújtási tilalmat rendeltek el.

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint a 200 méteres körzetükben, ideértve a térképen jelölt tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint tiltott a parlag- és a gazégetés is.


Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról az erdotuz.hu és a katasztrofavedelem.hu honlapokon tájékozódhatunk. A térkép minden nap 0 óra 1 perckor automatikusan frissül, így minden esetben az adott napon érvényes tűzgyújtási tilalmakat mutatja. A „napi összefoglalók” mellett egy interaktív tűzgyújtási tilalom térkép is az érdeklődők rendelkezésére áll, amelynek segítségével pontosan be tudják azonosítani a lakóhelyük környékén található erdőterületeket.

Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)

Cikkajánló