Keresés eredménye

Ismét tűzgyújtási tilalom van a keleti országrészben

A csapadékmentes időjárás hatására fokozódik a vízhiány a talajban. A száraz, gyakran szeles, enyhe időben egyre nő a száraz fűvel, gazzal, bozóttal borított területeken a tüzesetek esélye. Az elmúlt egy hétben is sok tűzesethez kellett a tűzoltóknak kivonulniuk, ezért ismét életbe lépett a tűzgyújtási tilalom.

2019.03.27.

Beköszöntött az erdőtüzek időszaka

A hóolvadás és a lombosodás közötti periódus az erdőtüzek szempontjából a legveszélyeztetettebb, és ilyenkor szinte naponta előfordul, hogy valahol lángra kap a növényzet. Jelenleg 12 megyében van érvényben tűzgyújtási tilalom.

2019.03.04.

Országszerte nő az erdőtűz kockázata

Az erősödő felmelegedés miatt már májusban elkezdődött az erdőtűzszezon. Jelenleg Bács-Kiskun és Csongrád megyében van tűzgyújtási tilalom, de ez a várható időjárás függvényében változhat. 

2018.05.08.

Már nincs tűzgyújtási tilalom

Feloldotta a Földművelésügyi Minisztérium a 2015. július 3-tól elrendelt országos tűzgyújtási tilalmat, amely az erdőkre és fásításokra, valamint az ezek melletti területekre vonatkozott.

2015.08.31.

Szenvedhetnek a növények a klímaváltozás miatt

Napjainkban a klímaváltozás egyik legjobban érezhető hatása, hogy egyre gyakoribb a szélsőséges időjárás. A felmelegedés mellett az is megfigyelhető, hogy jelentősen nő a szélsőségesen meleg napok száma, ami nagyon káros lehet a növényzetre.

2015.07.20.

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter július 3-tól a meleg, száraz időjárás miatt. Ez azt jelenti, hogy a kijelölt tűzrakó helyeket sem szabad használni.

2015.07.03.

Ne gyújts tüzet az erdőkben!

Cikkünkben felsoroljuk, hogy hol lépett életbe tűzgyújtási tilalom a száraz, meleg, csapadékmentes időjárás és az utóbbi időben megszaporodott szabadtéri tüzek miatt.

2014.03.27.