Hóbaglyokkal tarolt a magyar fotográfus

Ezekkel a látványos fotókkal hozta el a nemzetközi fotópályázat Professional Nature/Wildlife kategóriájának aranyérmét Kércz Tibor.

Szerző:
ng.hu
Fotó:
Kércz Tibor
2017. június 26.

Ezekkel a látványos fotókkal hozta el a nemzetközi fotópályázat Professional Nature/Wildlife kategóriájának aranyérmét Kércz Tibor.

A 2017-es francia PX3, Prix de la Photographie Paris nemzetközi fotópályázaton a fotós Minim-owl című hóbaglyos sorozatával nyert.

 

Ho(l)bagoly? 


„A képek Kanadában készültek - mondta a fotográfus a National Geographic-nak -, ahol az északi-sarkvidéki tundrákon élő, költő hóbaglyok a hideg teleken lehúzódnak Kanada déli, mezőgazdasági területeire, és a farmok közelében vészelik át a fagyos időszakot, mivel itt találják meg fő táplálékaikat: az egereket, pockokat, egyéb rágcsálókat.”

 

 


Kércz Tibornak nem volt könnyű dolga a fotók készítésekor. Több napon át feküdt a hóban a mínusz 10-20 fokos hidegben, sokszor hóesésben, hófúvásban, ónos esőben. Ez alatt 12 hóbaglyot sikerült lencsevégre kapnia. „A madarak kb. 3-4 hektárnyi területet birtokolnak és villanyoszlopokról, magasabb kerítéspóznákról őrzik a birodalmukat" - mesélte a természetfotós.

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Álom vagy valóság? - Varázslatos Magyarország képekben

A fél ország a füleskuvikokat kukkolja

Régi-új nyertese lett a Varázslatos Magyarországnak

Újabb magyar siker a World Press Photo pályázaton

Cikkajánló