Ritka alkalom: Száraz lábbal a miskolctapolcai barlangfürdőben

Ahogy a korábbi években, idén is lesz „száraz lábas” túra a miskolctapolcai barlangfürdőben. A program nagyon népszerű, ezért érdemes időben regisztrálni rá, nehogy lemaradjatok. Mutatjuk a részleteket.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Pálvölgyi Krisztina
2024. január 10.

Ahogy a korábbi években, idén is lesz „száraz lábas” túra a miskolctapolcai barlangfürdőben. A program nagyon népszerű, ezért érdemes időben regisztrálni rá, nehogy lemaradjatok. Mutatjuk a részleteket.

Idén is bezárt a miskolctapolcai barlangfürdő, de csak azért, hogy elvégezzék a szokásos éves karbantartási munkálatokat.

Ilyenkor leeresztik a vizet a barlang medencéiből és járataiból, így lehetőség van száraz lábbal is végigsétálni a barlangfürdőben, és természetesen mindezt szervezett keretek között tehetjük csak meg.

2024-ben a „száraz lábas” túrákat január 19–21. között tartják, amely során idegenvezető kíséri végig a vendégeket a szárazra került járatokban és medencékben, sőt, ilyenkor olyan barlangrészekbe is beleshetnek a résztvevők, ahová a rendes nyitvatartáskor nem.

A túrán mindent elmesélnek a fürdő történetéről, működéséről, a Bükk csodás kincséről, a hideg és meleg karsztvizekről, és még a műszaki beállítottságúaknak is tartogat érdekességeket, hiszen a gépházba is beviszik a látogatókat.

A szakvezetésnek köszönhetően a karsztvíz által létrehozott érdekes képződményeket is jobban megismerhetjük, amiket a rendes fürdőzős időben talán észre sem veszünk, és csak ilyenkor leshetünk be a sárkányok szájába is – ahol szintén nagyon érdekes karsztképződményeket láthatunk –, hiszen a dögönyözőfejekbe képtelenség lenne a rendes üzemidőben belenézni az erős vízsugár miatt.

A „száraz lábas” túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezés és további információk a +36 70/338-4534 telefonszámon 8.00 és 16.00 óra között.

Némi infó azoknak is, akik viszont a barlangfürdő hagyományos szolgáltatásait szeretnék igénybe venni: a fürdő január 8. és 25. között tart zárva, nyitás január 26-án. Az Aquaterápia azonban már január 22-től nyitva lesz, ahol az egészségügyi szolgáltatások már elérhetőek lesznek.

Cikkajánló