Így alakult át egy túrázó 4184 kilométer alatt

Andy Dávidházy a Pacific Crest Trail (PCT) miden mérföldkövénél készített magáról egy szelfit. A magyar származású túrázó time lapse videója nagy sikert aratott az interneten.

Szerző:
DBS
2015. április 24.

Andy Dávidházy a Pacific Crest Trail (PCT) miden mérföldkövénél készített magáról egy szelfit. A magyar származású túrázó time lapse videója nagy sikert aratott az interneten.

Az Egyesült Államok nyugati részén, a mexikói határtól egész Kanadáig húzódó 2600 mérföldes utat a közelmúltban teljesítette a fotósként és hangmérnökként is dolgozó természetfilmes. Andy átalakulása 4 percben pereg le szemünk előtt. Eddig negyedmillióan látták az interneten, ahogy a túrázó 23 kg-mal lesz könnyebb vándorlása során.

 

<p><a href="https://vimeo.com/121964803">2600 MILES IN 4 MINUTES: Time-lapse video of Andy's Pacific Crest Trail hike</a> from <a href="https://vimeo.com/davidhazy">Andy Davidhazy</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

 

Andy nagyapja Dávidházy András a második világháború alatt a magyar fekete-tengeri kereskedőflotta egyik tengerészkapitánya volt, 1947-ben költözött Argentínába, majd az Egyesült Államokba.

 

Pár érdekes adat
Hősünk öt hónap alatt tudta teljesíteni a távot, 121 920 méter szintkülönbséggel küzdött meg, megközelítőleg 4,5 millió lépéssel koptatott el 4 pár turacipőt.

A PCT néppszerűségét az is mutatja, hogy nemrég sikeres mozifilmet is készítettek, amely a neves túraútvonalon játszódik. A Vadon című alkotásról mi is beszámoltunk.

Andy "kamerával a kezében" nőtt fel. Sajtófotósként tudósított az arab tavasz egyiptomi eseményeiről, forgatott, fényképezett a világ számos táján. Ars poeticája, hogy lassan, mindent alaposan megfigyelve halad az úton, ezt a szemlélődő látásmódot tükrözik alkotásai is.

Kapcsolódó tartalmak:

Hazatért a nagy magyar világutazók követője

Robin nem egy elveszett ember

 

Cikkajánló