Keresés eredménye

Videón hazánk egyetlen csatornahídja

A Tisza-tó ipartörténeti ritkasága, a tiszaörvényi szivattyútelep és csatornahíd diszkréten bújik meg a tájban, de most egy érdekes videón egészen közelről és madártávlatból is megleshetitek.

2023.02.27.

Lenyűgöző pillanatok a Hortobágyról

Folytatódik az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park videós kalendáriuma, a februári videóban a vizes élőhelyek jellemző lakóit láthatjuk testközelből, többek közt tekintélyt parancsoló rétisasokat, zsákmányát majszoló európai vidrát, és hatalmas csapatokban zsibongó nagy lilikeket.

2023.02.22.

Videón a csodás téli Hortobágy

Egy havonta jelentkező videósorozaton keresztül ismerhetjük meg a Hortobágy természeti értékeit, ezúttal a téli puszta csodás pillanataiból kapunk ízelítőt.

2023.02.06.

Mérgezett rétisast találtak Kiskunlacházán

Ezúttal szerencséje volt a rétisasnak, de az esetek többségében sajnos belepusztulnak a mérgezésbe. A most pórul járt ragadozómadár már szabad, elengedésének pillanatairól egy szép videót is mutatunk.

2023.02.02.

Téli túrázó kisokos - székely módra

Vicces, ugyanakkor nagyon is informatív videóban hívja fel a figyelmet a téli túrázás szépségeire, valamint magyarázza el a legfontosabb tudnivalókat és veszélyhelyzeteket Bertóti Zsolt, a Csíki Hegyimentő Egyesület tagja.

2022.12.23.

Heti filmajánló: Budapest halai

Szendőfi Balázs egyórás filmje után garantáltan másként fogunk nézni a fővárosban csörgedező kisebb-nagyobb patakokra, állóvizekre és magára a Dunára is.

2022.12.07.

Ilyen lehetett Kaposvár hajdani vára

Írásos dokumentumokon és néhány régészeti leleten kívül szinte semmi nem maradt belőle, egy animációs kisfilmnek köszönhetően most mégis megnézhetjük, milyen lehetett Kaposvár középkori erődje.

2022.11.28.